Pol Valera guia el Granollers contra l’Anaitasuna (27-23)

El central de la Garriga, autor de 10 gols, ha estat clau en el treballat triomf del conjunt vallesà

El Fraikin BM Granollers ha obtingut una treballada victòria contra l’Helvetia Anaitasuna (27-23), la segona en la lliga Asobal, en un partit igualat que no s’ha resolt fins al tram final. La clarividència de Pol Valera (10 gols) i la bona defensa en els moments decisius han estat determinants per acabar decantant la balança del bàndol granollerí. Antonio Rama no ha pogut disposar d’Antonio García, que amb molèsties a l’esquena s’ha reservat pel decisiu partit de dimarts contra el Kadetten Schaffhausen, en què haurà de remuntar 3 gols (36-33) si vol seguir viu en la competició.

Amb Chema Márquez inspirat de cara a porteria, el Granollers ha pres la iniciativa. Però la primera meitat, amb predomini de les defenses per sobre dels atacs, era molt igualat i s’ha convertit en un intercanvi de cops. L’Anaitasuna ha exhibit la qualitat de la seva primera línia, mentre que pels vallesans ha destacat l’aportació de Marc Guàrdia sota els pals (8 aturades i 44%) i els bons minuts finals de Joan Amigó (2 gols) en atac. El parcial a la mitja part ha estat d’empat a 11 i tot obert amb vista als segons 30 minuts de partit.

Després de la represa, Pol Valera ha exhibit el seu pletòric moment de forma i amb 4 gols consecutius ha donat un altre impuls al seu equip (15-13). El Granollers, però, no era capaç de donar continuïtat al seu joc i amb les precipitacions i l’aparició d’Ander Izquierdo ha vist com el seu rival capgirava el resultat (18-19). Durant uns minuts s’ha mantingut l’intercanvi de gols, però el lideratge de Valera, la intervenció dels extrems i un pas endavant en defensa han acabat de donar un triomf merescut al Granollers.