Ciclisme

Wout Alleman, Arantxa Salvadó i Rocio del Alba, herois del dia a la Sea Otter

La prova marató i la cursa femenina de la Super Cup Massi han centrat l’atenció del festival, que manté l’èxit de públic

La Sea Otter Europa ha viscut a Girona la primera gran jornada esportiva amb protagonisme per als especialistes de BTT, que han disputat la prova marató i la primera cita de la Super Cup Massi. La Scott Marathon era una de les proves més esperades. Una espectacular carrera amb dues opcions de recorregut que donava cabuda ciclistes de tots els nivells, des d’estrelles mundials de la disciplina fins a debutants. A nivell competitiu, en categoria masculina s’ha viscut una cursa ajustadíssima. Un gran grup s’ha anat seleccionant a mesura que passaven els quilòmetres i la victòria s’ha decidit a l’esprint entre el belga Wout Alleman, l’estonià Peter Prus i el català Francesc Guerra. Alleman, campió de Bèlgica, ha estat el més ràpid. En la categoria femenina, la catalana Arantxa Salvadó ha dominat la carrera escapant-se en solitari des de l’equador de la cursa.

A la tarda s’ha disputat la Continental Super Cup Massi de la categoria femenina, una prova amb nivell de copa del món El traçat marcat a la riba del riu Ter propiciava carreres ajustades i emocionants. Els espectadors han pogut presenciar el duel entre l’australiana Bec McConnell i la madrilenya Rocío del Alba totes dues arribades directament des dels Estats Units on van aconseguir entrar al top-10 de l’última copa del. En els metres finals Del Alba ha imposat la seva punta de velocitat per guanyar aquesta prova internacional UCI. Després d’elles, la danesa Malene Degn completava el podi després de ser la més ràpida en un altre ajustat esprint.

La prova reina

Aquest diumenge celebrarà la tercera i última jornada de Sea Otter Europa, amb proves tan destacades com la cursa estrella del ciclisme de carretera, la Continental CicloBrava, que amb tres distàncies és la prova amb més participació de Sea Otter Europe. I també demà, al circuit BTT del festival, s’hi donaran cita els millors ciclistes del moment de l’àmbit internacional, en la disputa de la Super Cup Massi, on hi competiran atletes com el recent medalla de bronze als Jocs Olímpics de Tòquio, David Valero, amb el també olímpic Jofre Cullell, el nova zelandès Sam Gaze, els francesos Thomas Griot i Titouan Carod o l’holandès Milan Vader.

Gran afluència

Ha estat una jornada rodona també per als expositors, amb milers de visitants que durant tot el dissabte han omplert sense grans aglomeracions les àmplies zones d’exposició, activitats, exhibicions i àrees de proves esportives. Les empreses expositores, que esperaven amb moltes ganes la primera gran trobada amb el seu públic després de la pandèmia, s’han mostrat satisfetes de l’alta afluència de visitants i de l’activitat generada durant la jornada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)