Ciclisme

El francès Julian Alaphilippe s’exhibeix i revalida el títol mundial en ruta

El francès de 29 anys Julian Alaphilippe ha fet una exhibició de força a les cames rodant en solitari en els últims disset quilòmetres i ha revalidat a Flandes el títol de campió del món en ruta que ja havia conquerit a Itàlia l’any passat passant la ma oper la cara al combatiu equip belga. El gal ha fet un temps de 5h56:34 sobre un recorregut molt selectiu de 268,3 quilòmetres amb sortida a Anvers i arribada a Lovaina, amb 50 d’inicials plans i un trencacames de 42 ascensions. El podi l’han completat en un esprint ajustadíssim el neerlandès Dylan van Baarle i el danès Michael Valgren.

Les hostilitats s’han desfermat de seguida amb intents d’escapada de bon començament. Vuit ciclistes han consolidat la primera fuga a 258 km de la meta i han arribat a disposar de 6 minuts de marge respecte del pilot. Però un grup amb Cosnefroy, Evenepoel i Cort Nielsen, al qual s’ha unit més tard Roglic ha saltat a neutralitzar-los. Des del gran grup, Itàlia ha treballat de valent per reduir els aventurers i ho ha aconseguit a 133 quilòmetres del final. Tres abans, s’ha retirat el suís Marc Hirschi. Més tard, la selecció itlaiana ha pagat l’esforç amb les retirades de Trentini i Balerini.

El francès Julian Alaphilippe ho ha intentat a 58 km de la meta, però ha estat engolit. Tot plegat, ha provocat un grup selectiu de prop d’una vintena d’efectius en que hi eren el belgues Evenepoel, que havia estat present en totes les lluites amb un desgast màxim, i Wout Van Aert, un dels grans favorits. L’infatigable Evenopoel ha intentat de nou l’aventura en solitari a 26 quilòmetres sense èxit. En canvi, Alahpilippe ha saltat com un coet a 17 quilòmetres de la meta i el tercer atac ha estat el bo. El grup perseguidor de quatre corredors no ha tingut esma ni coordinació per intimidar-lo perquè hi havia en joc la lluita per les dues medalles restants.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)