Ciclisme

Gaze es corona per quart cop en la supercopa Massi

Ciclisme.El neozelandès s’exhibeix i constata el seu idil·li amb Girona en una cursa de primer nivell que clou la Sea Otter amb Cullell quart classificat

Quatre participacions i quatre victòries. És clar que a Sam Gaze li va bé Girona.El ciclista de Nova Zelanda, que resideix a Girona durant les seves estades a Europa, continua sent imbatible en el ràpid circuit de la supercopa continental Massi. Després de guanyar les tres últimes edicions, es mereixia el títol de favorit al triomf. Però, un cop més, es va trobar amb una nòmina de rivals de primer nivell, encapçalats pel medallista olímpic a Tòquio David Valero. Així i tot, ni tan sols la presència de l’actual campió d’Espanya d’XCO va suposar un problema per a Sam Gaze. El ciclista de l’Alpecin Fenix va rodar a un altre nivell i, en un circuit on era complicat establir diferencies, va aconseguir escapar-se en solitari pràcticament des de la mateixa sortida.

El fulgurant inici de cursa de Gaze trencava la prova per complet. Tant que en el primer pas per meta ja disposava de quasi mig minut d’avantatge. Sumar la seva quarta victòria consecutiva era a les seves mans i no va fallar. Amb un cop de pedal potent i un ritme constant, va anar incrementant l’avantatge, a poc a poc, durant tota la cursa.

Darrere d’ell, sense cap possibilitat de caçar-lo, es formava un grup nombrós en què David Valero era el que més esforç hi posava perquè el ritme no baixés. Però cap no aconseguiria escapar-se. Als metres finals, es jugarien la resta de posicions d’honor. Jofre Cullell s’enganxava a David Valero i aquest últim tenia una petita caiguda que li impedia lluitar pel podi. El francès Titouan Cardo (BMC Racing Team) acabaria sent el més ràpid i s’emportaria la segona posició i Thomas Griot (Massi) seria tercer. El ciclista de Santa Coloma de Farners Jofre Cullell (Primaflor Mondraker XSauce) entrava quart i David Valero (BH Templo Cafés UCC), cinquè. Menció especial mereix la cursa de Milan Vader (KMC Orbea) que va patir un problema mecànic a l’inici de la prova que el relegava més de 30 places, però que va acabar remuntant fins a la sisena posició final.

Aquesta era l’última prova de la supercopa continental Massi i va servir per coronar David Valero com a guanyador de la general, mentre que Cristofer Bosque (Massi) va obtenir el premi a la regularitat i es va emportar la general de la copa catalana internacional Biking Point. Les proves masculines de la supercopa continental Massi han posat el punt final a l’ampli programa competitiu d’aquesta cinquena edició de la Sea Otter Europe.

Patrocini

La fira aplega 45.000 visitants

La cinquena Sea Otter Europe abaixa el teló superant de llarg les millors previsions, amb 45.000 visitants, i es consolida com el gran esdeveniment europeu de la indústria ciclista. Els expositors la defineixen com l’escenari de la recuperació de la seva activitat de cara al públic, després de tres dies intensos amb un alt nivell de les competicions, l’èxit del Demobike i la repercussió internacional de la marca Girona i Costa Brava. L’ampliació del conjunt d’espais, sumada a la distància aplicada entre expositors i la reserva d’entrades ha servit per mantenir controlat l’aforament i ha permès mantenir un contacte directe entre els visitants i les més de 240 marques. També ha estat a un gran nivell la resposta en el calendari competitiu, amb prop de 4.000 ciclistes, que han obligat a penjar el cartell de complet en la quinzena de curses, tant per a esportistes amateurs com les que han permès veure en acció campions del món, medallistes olímpics i esportistes d’elit, masculins i femenines.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)