Futbol sala

Espanya perd contra Portugal a la pròrroga (2-4) i es queda fora de les semifinals del mundial

Adolfo ha avançat l’equip de Fede Vidal, que no ha sabut rematar la feina quan dominava per 2-0 a 10 minuts del final

La selecció espanyola ha perdut a la pròrroga contra Portugal (2-4) i ha quedat fora de la lluita per les medalles en el mundial de Lituània. L’equip de Fede Vidal, amb Adolfo exercint de desembussador, s’ha avançat per 2-0 en la segona meitat, però no ha sabut rematar la feina i ha vist com el rival restablia l’equilibri per forçar el desempat. Portugal es jugarà l’accés a la final dijous (19 h) contra el Kazakhstan, que es va imposar a Iran per 2-3. L’altra semifinal, que ja estava definida, serà entre el Brasil i l’Argentina, dimecres a partir de les 19 hores. A més d’Adolfo, avui també ha jugat el barceloní Marc Tolrà, mentre que els altres dos catalans de l’equip, Sergio González i Dídac Plana, s’han quedat aquest cop fora de la convocatòria.

En la primera meitat no hi hagut gols, tot i que els dos equips han imprès un ritme molt elevat al seu joc i han disposat de clares oportunitats per marcar. La primera ha estat per a Adolfo (1’), que amb l’esquerra ha perdonat a boca de canó després d’una recuperació d’Adri. Amb tot, el porter del Movistar Jesús Herrero ha estat un dels destacats dels primers 20 minuts de joc, amb bones intervencions a xuts de Bruno Coelho, Miguel Angelo i, fins i tot, un rebuig a pròpia porta de Borja. Pel bàndol espanyol, el barceloní Marc Tolrà (15’) també ha fet lluir Bebé després d’una recuperació. El porter portuguès ha fet una sortida en fals a 37 segons del final del primer temps i ha forçat la sisena falta de l’equip. Adri, però, ha xutat el doble penal desviat.

Si en la primera havia perdonat, Adolfo no ha fallat als 62 segons després de la represa. L’ala colomenc ha inaugurat el marcador en una jugada amb el segell blaugrana. Amb un toc subtil, ha superat a Bebé per alt després d’aprofitar una magnífica assistència de Carlos Ortíz des del seu propi terreny de joc. El gol ha esperonat al conjunt espanyol, que ha marcat el segon amb un xut de falta executat per Adri (23’) en una badada de la defensa portuguesa. L’equip de Jorge Bras ha quedat estabornit i durant uns minuts ha perdut l’ordre sobre la pista. Una desafortunada acció d’Herrero, però, ha donat vida al rival. El porter madrileny s’ha empassat un xut enverinat del blaugrana André Coelho. La jugada ha estat polèmica perquè venia precedida d’una falta de Ricardinho sobre Adolfo, que els àrbitres no han considerat com a tal. El partit entrava en un nou escenari i encara més després que Zicky Té (35’) marqués el segon en una jugada d’estratègia. Abans d’entrar a la pròrroga, Adolfo encara ha tingut una última oportunitat amb xut al pal a l’últim segon en un córner servit per Carlos Ortíz.

En el temps addicional, l’infortuni s’ha acarnissat en l’equip de Fede Vidal, que ha encaixat el tercer després d’un rebuig de Raya (36’) en una acció defensiva. La pilota ha dibuixat una trajectòria parabòlica i s’ha colat per sobre de la porteria defensada per Jesús Herrero. En el tram final, amb Espanya apostant pel porter jugador, el conjunt portuguès ha sentenciat l’accés a les semifinals. Pany Varela ha recuperat una pilota i a porteria buida no ha perdonat.