Esquí

El primer descens de Copa del Món transfronterer, per a la temporada 2022/23

La Federació Internacional d'Esquí (FIS) ha anunciat, per al començament de la temporada 2022-2023 i un cop finalitzats els gegants de Sölden, una cursa transfronterera de la Copa del Món entre Zermatt (Suïssa) i Cervinia (Itàlia).

La cita, per tant, serà la primera a travessar fronteres en la història de la Copa del Món d'Esquí Alpí. Tindrà la sortida a Suïssa, Gobbo di Rollin, i l'arribada a Itàlia, a Laghi Cime Bianchi.

Proves de descens i super-G per a homes i dones

La FIS juntament amb la Federació suïssa (Swiss-Ski) i la Federació Italiana d'Esports d'Hivern (FISI) organitzaran les primeres competicions transfrontereres de la història de la Copa del Món d'Audi FIS. Zermatt i Cervinia acolliran a principis de la temporada 22/23 carreres de descens i super-G tant per a homes com per a dones.

Les curses tindran lloc després de l'obertura de la Copa del Món a Sölden. Amb aquestes proves els esquiadors de velocitat tindran l'oportunitat de començar la temporada un mes abans del que és habitual.

Segons informava ahir el digital Solonieve, la planificació ja està en ple desenvolupament i aquestes carreres d'obertura de velocitat es podrien integrar en el calendari de la Copa del Món Audi FIS per a la temporada 2022/23.

La cursa es desenvoluparà en un paisatge únic, al voltant de l'emblemàtic Matterhorn / Cervino. El traçat ha estat dissenyat per l'ex campió olímpic suís Didier Defago. Començarà a Gobbi di Rollin (Suïssa) per sobre de l'Klein Matterhorn i acabarà a Laghi Cime Bianchi (Itàlia).

La notícia completa a aquí
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)