Tennis

Badosa reafirma l’eclosió

Tennis. El triomf sobre Krejciková (3), la campiona de Roland Garros i 5a de la WTA, en els vuitens d’Indian Wells és el cinquè del curs sobre una ‘top ten’

El triomf de Paula Badosa (21) per 6-1 i 7-5 sobre Barbora Krejciková en els vuitens del WTA 1.000 d’Indian Wells s’afegeix a la llista de victòries de primer nivell que acumula l’empordanesa en el curs de la seva eclosió, en el qual es va estrenar a Belgrad amb el seu primer títol WTA, a més de jugar les semifinals del WTA 1.000 de Madrid i del 500 de Charleston, i d’arribar als quarts de Roland Garros. Badosa ha derrotat durant el 2021 la número 1, l’australiana Ashleigh Barty; la bielorussa Arina Sabalenka (2a); la polonesa Iga Swiatek (4a), i la campiona olímpica, la suïssa Belinda Bencic (10a).

Els bons resultats –35 triomfs i 15 derrotes– l’han ressituat 27a del món i, en principi, la seva trajectòria en el torneig del desert californià li permetria, de moment, pujar fins a la 25a posició, el seu millor rànquing, superant el 26è lloc de l’agost passat. Badosa va cloure el 2020 en la 69a posició i va progressar aquest exercici treballant al costat del tècnic madrileny Javier Martí, amb el qual semblava que havia trobat l’estabilitat. Per això va sorprendre que hi trenqués l’estiu passat. En els darrers dos tornejos, el seu entrenador és el valencià Jorge García, que ja la va guiar en la seva etapa de formació. Indian Wells reafirma l’èxit de la unió.

Krejciková, la vigent campiona de Roland Garros, tant d’individual com de dobles, i número 5 del món, es va veure desbordada pel joc agressiu però alhora mesurat de Badosa, que va completar un primer set per emmarcar amb 3/3 en pilotes de trencament i sense cedir-ne cap de break. Krejciková va ressorgir en el segon acte trencant dos cops, però Badosa va fer un cop de puny damunt la taula.

Derrota de Ramos

Albert Ramos va perdre els setzens contra el georgià Nikoloz Basilaxvili per 4-6, 7-6 (2) i 6-2.

LA DADA

35/15
Balanç
de triomfs i derrotes en el 2021 de Badosa, que va jugar tres semifinals seguides.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)