Atletisme

Assassinen el blaugrana Álex Quiñónez

Atletisme. Drama en l’esport equatorià per la pèrdua d’un dels seus grans referents, víctima de la violència que assola el país

Un dels millors atletes del Barça, l’equatorià Álex Quiñónez, va ser assassinat a trets divendres a la ciutat de Guayaquil, on resideix habitualment, per raons que encara es desconeixen. És un cop duríssim per a l’atletisme del país i per a la secció blaugrana, que perden tot un referent mundial de la velocitat. Quiñónez va ser finalista dels 200 m als Jocs de Londres 2012 i bronze en el mundial de Doha el 2019 en la mateixa distància. L’atleta no va poder competir a Tòquio ja que va ser sancionat per haver-se saltat tres controls antidopatge.

Segons alguns mitjans del país Quiñónez, de 32 anys, estava sopant amb un amic seu, el cantant Jojairo Arcalla, quan va ser cosit a trets per uns desconeguts. L’assassinat va tenir lloc en el quart dia en vigor de l’estat d’excepció declarat pel president del país, Guillermo Lasso, amb l’objectiu d’aturar l’increment de la violència.

El Barça va donar per les xarxes socials el condol per la mort del velocista internacional.

Instal·lat a l’elit

Quiñónez ha estat un referent de la velocitat en l’atletisme sud-americà els darrers deu anys. Les seves marques en els 100 (10.09) i els 200 m (19.87) el van convertir en el millor especialista de tots els temps al seu país. El seu palmarès inclou títols en els Jocs Panamericans, Iberoamericans, Sud-americans i Bolivarians. El 2019, quan va ser bronze en el mundial, també va ser cinquè en la Lliga del Diamant. El 2017 va estar a punt de retirar-se per una lesió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)