Tennis

Paula Badosa jugarà les WTA Finals

Tennis. La retirada de Jabeur a Itàlia, afegida a la baixa de Barty, segella el seu bitllet per ser a Guadalajara

Paula Badosa es va classificar ahir matemàticament per jugar les WTA Finals a Guadalajara (Mèxic) del 10 al 17 de novembre arran de la retirada de la tunisiana Ons Jabeur del torneig de Courmayeur (Itàlia). La campiona d’Indian Wells, tretzena del rànquing WTA, s’assegura la vuitena posició del rànquing del curs amb 3.112 punts i és la setena classificada. La número 1, Ashleigh Barty, ha renunciat i tanca la temporada. Jabeur (3.020) i l’estoniana Anett Kontaveit (2.882) es jugaran la plaça que falta per assignar. També té el bitllet segellat Garbiñe Muguruza, nascuda a Caracas i formada en el tennis català. Les altres classificades són, per aquest ordre, la bielorussa Arina Sabalenka, les txeques Barbora Krejciková i Karolina Pliskova; la grega Maria Sakkari i la polonesa Iga Swiatek. La de Begur, pletòrica, serà la segona catalana que accedeix al míting de mestres. La pionera va ser Arantxa Sánchez Vicario, que s’hi va classificar diversos cops i va ser finalista el 1993 contra Steffi Graf, a més de guanyar-lo en dobles el 1993 i el 1995.

En nois, dos catalans van ser campions. Manuel Orantes es va imposar el 1976 a Houston contra el polonès Wojtek Fibak en la seva cinquena participació consecutiva i Àlex Corretja va derrotar el mallorquí Carles Moyà a Hannover (1998). També el van jugar Andreu Gimeno, Sergi Bruguera –semifinalista el 1994– o Tommy Robredo (2006).

Marcel Granollers i Marc López van ser campions de dobles el 2012 i Joan Gisbert i Manuel Orantes van vèncer el 1975.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)