Waterpolo

L’Atlètic Barceloneta afronta la Champions més complicada

L’equip mariner, amb una plantilla rejovenida, s’estrena en la fase de grups contra el Jadran Split amb el repte de guanyar-se una plaça per a la final a vuit de Belgrad

El Zodiac CN Atlètic Barceloneta enceta avui contra el Jadran Split (19.15 h, per Tdp) una nova fase de grups de la lliga de campions, possiblement la més complicada de les últimes edicions tant per la qualitat dels rivals com per la renovació que ha experimentat la plantilla marinera, ara amb el croat Elvis Fatovic a la banqueta. Si en altres temporades l’Atlètic Barceloneta aspirava clarament al lideratge, aquest cop el repte ha de ser guanyar-se una plaça per a la final a vuit en un grup en què només hi haurà tres places en joc, ja que el Novi Belgrad ja té un lloc reservat com a amfitrió. En el grup dels mariners també hi competiran dos campions d’Europa recents com el Ferencváros (2019), l’Olympiacòs (2018) i el Brescia, tercer el curs passat després d’eliminar el Barceloneta en la pugna pel bronze. A més del Novi Belgrad, hi haurà dos rivals balcànics més, el Radnicki serbi i el Jadran Split croat, i el Dinamo de Tbilisi georgià.

Una nova etapa

El porter Dani López Pinedo, el capità, no amaga la dificultat del repte, però remarca les expectatives davant aquesta nova etapa. “L’equip és molt més jove, molt més inexpert, però també és més il·lusionant perquè podem créixer molt més. El Barceloneta que veurem demà [per avui] no serà el mateix que veurem quan acabi la temporada, això segur. Hi ha molt marge de creixement. Per a alguns jugadors serà el seu debut a la Champions. Per al club serà complicat perquè patirem, però l’objectiu ha de ser accedir a la final a vuit”, assegura. Respecte al curs passat, l’Atlètic Barceloneta ha perdut jugadors de l’experiència de Blai Mallarach, Mike Bodegas i Milan Aleksic, a més del porter João Coimbra. Les altes són el jove porter internacional Unai Aguirre, Albert Ponferrada, Òscar Asensio i l’australià Luke Pavillard, que s’ha incorporat fa un parell de setmanes a l’equip i que ja s’ha estrenat a la lliga espanyola.

La il·lusió de tornar a casa

Felipe Perrone, el metrònom de l’equip, coincideix amb el missatge de López Pinedo: “Segurament tindrem més oscil·lacions i serà difícil mantenir el nivell durant tota la temporada, però haurem de saber guanyar també jugant malament. El que ens fa especial il·lusió és poder tornar a jugar competició europea a la piscina de Sant Sebastià amb els nostres aficionats a les grades, res a veure amb les bombolles del curs passat.” Perrone ja s’ha recuperat del dolorós cop a les costelles que va rebre en la supercopa i que el va deixar tocat durant tres setmanes. Avui estarà a disposició del seu nou tècnic.

Les consignes de Fatovic

Elvis Fatovic, que pren el relleu de Chus Martín a la banqueta, ja ha conquerit els títols de la copa de Catalunya i la supercopa d’Espanya, però té clar que el repte europeu és el més llaminer. “El nostre grup serà molt igualat, amb set equips amb possibilitats de guanyar la Champions. El nostre primer rival, el Jadran Split, s’ha reforçat molt bé i té una bona combinació de jugadors joves i d’altres molt més experimentats.” L’entrenador croat té molt clar com vol que jugui el seu equip: “Segueixo el Barceloneta des de fa molt temps, i també la selecció espanyola [als Jocs era el seleccionador d’Austràlia]. Conec les qualitats dels jugadors i es tracta d’ajudar-los tàcticament. La defensa ha de ser molt intensa i potenciar el contraatac, amb transicions molt ràpides.”

Munárriz, baixa

Fatovic diu que l’equip arriba preparat per a aquest primer repte europeu: “Vam fer una estada a Dubrovnik i ens va servir per apujar el nostre nivell d’entrenaments, i fer un pas endavant.” En tot cas, el principal maldecap del tècnic croat és la baixa d’Alberto Munárriz, de moment fora de joc per culpa d’una hèrnia discal.

ELS PROTAGONISTES

L’equip és més inexpert, però també és molt il·lusionant perquè hi ha molt marge de creixement
Dani López Pinedo
Porter del barceloneta
Grup A
CN Atlètic Barceloneta (Catalunya)
AN Brescia (Itàlia)
Dinamo de Tbilisi (Geòrgia)
Ferencváros (Hongria)
Jadran Split (Croàcia)
Novi Belgrad (Sèrbia)
Olympiacòs (Grècia)
Radnicki (Sèrbia)
Grup B
Estrella Roja (Sèrbia)
Waspo98 Hannover (Alemanya)
Jug Dubrovnik (Croàcia)
CN Marsella (França)
OSC Budapest (Hongria)
Pro Recco (Itàlia)
Spandau 04 Berlín (Alemanya)
Steaua de Bucarest (Romania)
Vull que el meu equip sigui molt intens en defensa i faci les transicions en atac molt ràpides
Elvis Fatovic
entrenador del barceloneta
Ens fa molta il·lusió tornar a jugar competició europea a la nostra piscina amb el nostre públic i que s’acabin per fi les bombolles
Felipe Perrone
jugador del barceloneta
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)