Ciclisme

Reforços per al Massi-Tactic

Ciclisme. L’equip de Torroella incorpora sis corredores internacionals més i tanca una plantilla de 12 components per afrontar la seva tercera temporada a l’elit de la carretera

El Massi-Tactic, el gran equip professional del ciclisme català femení, ha confirmat la incorporació de sis ciclistes internacionals per a la seva quarta temporada a l’elit: l’alemanya Corinna Lechner, la polonesa Aurela Nerlo, la sueca Nathalie Eklund, la portuguesa Sofia Gomes, l’equatoriana Miryam Núñez i la mexicana Andrea Ramírez. Amb aquests sis reforços l’equip empordanès tanca la plantilla per al 2022 i, sumats a les sis renovacions anunciades la setmana passada, l’equip disposarà de 12 ciclistes.

El Massi-Tactic ja havia renovat l’eslovena Spela Kern i l’holandesa Maaike Coljé. La tarragonina Mireia Benito, l’empordanesa Mireia Trias, l’osonenca Martina Moreno i la gaditana Belén López completen l’equip dirigit per Manel Gonzalo i Àngel González, que iniciarà la temporada al febrer.

El president i impulsor del projecte del CC Baix Ter, Sergi Güell, considera que l’arribada de les noves ciclistes fa que l’equip combini experiència i joventut. “Tenim moltes esperances de fer una temporada igual o millor que la passada. Hem fitxat corredores que han estat campiones a Suècia, l’Equador, Mèxic... No enfoquem l’equip amb una líder destacada, ens agrada treballar com a equip i preparar les competicions en funció de les característiques de cada prova”, afirma. L’objectiu és donar l’oportunitat a ciclistes de fora que volen fer-se un nom en les curses UCI encara que sigui en un equip sense grans aspiracions econòmiques.

Els nous fitxatges

De les noves corredores destaquen l’alemanya Lechner (1994), subcampiona europea per relleus mixtos, i l’equatoriana Miryam Núñez (1994). Núñez és la vigent campiona del seu país i debutarà en el ciclisme europeu. És una especialista en la muntanya, com ho demostren les seves últimes victòries en la volta a Colòmbia i la volta a Guatemala. També ha estat medalla en els Jocs Sud-americans i els Panamericans. La portuguesa Sofia Gomes serà, amb 18 anys, la més jove de l’equip. Debutarà en la categoria UCI després de disputar ja campionats d’Europa i mundials en les categories de promoció i de ser segona en la volta a Portugal. La mexicana Andrea Ramírez va arribar a ser la tercera del rànquing mundial sub 23. La polonesa Aurela Nerlo (1998) es va formar en el triatló i ara és la campiona sub 23 del seu país.

El Massi-Tactic és el primer equip femení del Club Ciclista Baix Ter, de Torroella de Montgrí (Girona). Aquesta ha estat la seva tercera temporada a l’elit del ciclisme femení de carretera. Tot i la creació de l’equip UCI, el 2019, el club empordanès ha continuat apostant pel creixement del planter i continua disposant d’un segon equip amateur (Catema.cat) que participa en proves territorials. L’aposta del primer equip pel planter és constant.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)