Futbol sala

El Barça, una llevantada

Futbol sala. Atropella el Llevant en una primera part per emmarcar (0-5) i segella el primer lloc final de la fase principal de la lliga de campions

Llevant 2 Barça 9

LLEVANT:Fede, Araça, Rivillos, Hamza, Rubi Lemos -inicial-, Tolrà, Rafa Usín, Roger Serrano, Cayetano, Pachu, Juanjo.BARÇA:Dídac Plana, André Coelho, Adolfo, Dyego i Ferrão -cinc inicial-, Àlex Lluch, Ortiz, Marcenio, Sergio Lozano, Pito, Povill i Matheus.GOLS:0-1 (1’) Adolfo. 0-2 (2’) Ferrão. 0-3 (14’) Roger (p.p.). 0-4 (15’) Matheus. 0-5 (19’) Lozano. 1-5 (23’) Araça. 1-6 (24’) Pito. 1-7 (26’) Ortiz. 1-8 (32’) Povill. 1-9 (33’) Dídac. 2-9 (37’) Rubi.ÀRBITRES:Y. Vovchok i V. Babic. Groga a Matheus i Pito.

El Barça va superar el Llevant per 2-9 en el segon partit de la fase principal de la lliga de campions, que es juga a Kaunas, i va segellar el primer lloc del grup 3. L’equip de Jesús Velasco tancarà la fase demà contra el Zalgiris (18 h), l’amfitrió, però ja té el primer lloc garantit perquè ahir l’equip lituà va empatar (3-3) contra el Viten Orsha bielorús i tots dos tenen un punt. El Barça en du 6 i el Llevant n’acumula 3. Els tres primers passen a la fase elit, però el campió de grup té l’avantatge d’evitar els caps de sèrie.

El Barça va fer una primera part de videoteca i va apallissar el seu qualificat rival, al qual ja va derrotar en la darrera final de la lliga. El Llevant va sortir a buscar els blaugrana en els primers minuts i es va endur un ruixat. Coelho, pletòric, va trencar la línia de pressió i Adolfo va rematar d’esperó la seva assistència quan només s’havien consumit 55 segons (0-1). Ferrão va establir el 0-2 (2’) rematant a boca de canó un servei del mateix Adolfo. Pito, que també va sortir esperitat, va estavellar dues pilotes als pals (5’ i 12’). El conjunt valencià va endarrerir la defensa perquè el Barça feia sang. El partit es va temperar una mica. El subcampió no creava perill –només una ocasió de Rubi (9’)– i el Barça continuava generant. Roger, en pròpia porta, va marcar el 0-3 després d’una bona acció de Pito. I Matheus va signar el 0-4 (15’) després de l’enèsim contraatac a partir d’una pilota recuperada, un dels senyals d’identitat del nou Barça de Jesús Velasco, que reitera els 2x1 amb agressivitat al darrere. Tal era el grau de submissió del Llevant, que el seu tècnic, Diego Ríos, va ordenar, desesperat, atac de cinc a dos minuts del descans. Els valencians van tenir la millor oportunitat en un doble penal –sisena falta blaugrana, per cert, molt discutible de Povill en un bloqueig– llançat per l’exblaugrana Mario Rivillos que Dídac va malbaratar. El festival el va arrodonir Lozano (0-5) gràcies a una pilota robada per l’expert Adolfo.

Araça (1-5) va donar esperances als granota, que no van llançar la tovallola. Ràpidament, però, Pito va engaltar el servei de córner de Marcenio (1-6) en una jugada d’estratègia marca de la casa que va acabar d’ensorrar el Llevant. Ortiz es va estrenar (1-7) i l’obstinació del tècnic Diego Ríos per l’atac de cinc li va costar dos gols més en 29 segons, un de Povill llançant des del seu propi camp, i un altre de Dídac des de la seva porteria (1-9). Ríos va desistir de la seva tàctica a set minuts del final.