El Barça salva l’empat a Porto (33-33), però cedeix el lideratge de la Champions

L’equip blaugrana ha estat capaç de remuntar 7 gols (21-14) a la segona part

El Barça no ha pogut passar de l’empat a Porto (33-33) i ha cedit el lideratge de grup de la lliga de campions al Kielce, que ahir havia superat el París Saint-Germain (38-33). L’equip blaugrana té ara 9 punts, un menys que el conjunt polonès. El Barça, en tot cas, ha salvat un punt perquè gairebé tot el partit ha anat a remolc del seu rival, que a l’inici de la segona part ha arribat a manar per 7 gols de diferència (21-14).

L’equip blaugrana ha necessitat 6 minuts per activar-se, quan ha arribat el seu primer gol amb un penal executat per Aleix Gómez. El Porto, amb el joc alegre que el caracteritza, havia colpejat primer amb un parcial de 3-0. El Barça, amb les primeres aturades de Gonzalo, ha anat entrant en joc. Ha pogut sortir en algun contraatac i superat el primer quart d’hora ja havia capgirat el resultat (7-8). El partit ha entrat en una fase d’intercanvi de gols, però de mica en mica el Porto, molt sòlid en defensa, ha anat portant el duel al seu terreny de joc. El ritme s’ha alentit, el conjunt blaugrana ha perdonat en atac i les canonades d’Ivan Sliskovic han permès que el conjunt portuguès arribés a la mitja part amb tres gols de renda (17-14). La fortuna ha acompanyat el Porto abans del descans perquè l’últim gol ha arribat en un xut de falta del lateral croat que s’ha colat dins la porteria després de ser desviat per la barrera defensiva.

En la segona part, s’ha repetit el guió de l’inici de partit. El Barça ha sortit adormit i d’entrada ha encaixat un parcial de 4-0 que deixava el resultat amb un perillós 21-14. Els llums d’alarma s’han encès a la banqueta blaugrana i Carlos Ortega s’ha vist obligat a demanar temps mort. El Barça estava contra les cordes i el tècnic andalús ha optat per substituir Gonzalo Pérez de Vargas i col·locar Leo Maciel sota els pals. El porter argentí ha exercit de revulsiu perquè amb quatre aturades consecutives ha impulsat la remuntada blaugrana. Les intervencions de Maciel i els contraatacs d’Aleix, autor de 11 gols, han estat l’inici de la reacció del Barça, que de mica en mica ha anat escurçant diferències fins a signar l’empat a 27. El Porto ha pogut mantenir el torcebraç atacant amb set jugadors i l’equilibri s’ha mantingut fins al final. El Barça, fins i tot, podia haver aconseguit el triomf perquè amb empat a 33 i pocs segons de partit la taula ha aturat un contraatac blaugrana en una decisió molt confusa.