El Barça salva l’empat

Handbol. L’equip blaugrana remunta set gols en la segona part, però no és suficient ni per superar el Porto ni per mantenir el lideratge de la Champions

Porto 33 Barça 33

FC PORTO:Frandsen; Iturriza (5), Mbengue (5), Silva (2), Sliskovic (7), Branquinho, Areia (6, 3 p.) –set inicial–; Mitreviski (p.s.), Veitia (2), Cruz (2), Salina (2), Fernandes (1), Alves i Magalhaes (1).BARÇA:Gonzalo; Mem (2), Ariño (1), Janc (3), N’Guessan (2), Fàbregas (1), Zein (2) –set inicial–; Maciel (p.s.), Aleix (11, 5 p.), Petrus, Fernández (2), Makuc (1), Langaro (4) i Frade (4).PARCIALS:3-0, 6-4, 7-6, 9-10, 13-12, 17-14; 21-14, 23-17, 25-23, 27-26, 30-29 i 33-33.ÀRBITRES:Hansen i Madsen. Exclusions: Veitia (12’ i 32’), Sliskovic (15’ i 58’) i Salina (21’), per part del Porto; i Frade (20’), per part del Barça.PÚBLIC:Uns 2.200 aficionats al Dragao Arena.

El Barça va salvar un punt de la visita a la pista del Porto, però ha cedit el lideratge d’un grup de la Champions que ara encapçala en solitari el Kielce, després de la victòria de dimecres contra el PSG (38-33). L’equip blaugrana va estar lluny de la seva millor versió, tant en atac com en defensa, i va anar bona part del partit a remolc d’un rival que va saber jugar millor les seves cartes. El conjunt de Carlos Ortega, en tot cas, va tenir el mèrit de recuperar set gols en contra (21-14) i reaccionar quan estava literalment contra les cordes.

La posada en escena ja va ser premonitòria. El Barça va necessitar 6 minuts per anotar el seu primer gol i començar a activar-se, quan el Porto ja dominava per 3-0. Amb les primeres aturades de Gonzalo i algun contraatac en va tenir prou el conjunt blaugrana per prendre la iniciativa superat el primer quart d’hora de joc (7-8). Després d’una fase d’intercanvi de gols, el Porto va saber portar el partit al seu terreny. El Barça fallava en atac davant de la sòlida defensa local. El ritme es va alentir i les canonades d’Ivan Sliskovic (sis gols en la primera part) van tancar el primer acte amb un parcial de 17-14.

La història es va repetir a l’inici de la segona part. El Barça va encaixar un parcial de 4-0 (21-14) només de començar i els llums d’alarma es van encendre a la banqueta blaugrana. El temps mort era obligat. Carlos Ortega va situar Leo Maciel sota pals i el porter argentí va exercir de revulsiu. Quatre aturades de mèrit i els contraatacs d’Aleix Gómez (11 gols) van ser l’inici d’una remuntada espectacular que va culminar amb l’empat a 27. El Porto va aturar el cop amb els atacs amb set jugadors i l’equilibri es va mantenir fins al final. En un desenllaç a cara o creu, el Barça fins i tot es podria haver endut la victòria, però l’empat va premiar el bon partit dels locals.