Futbol sala

El Barça fa el ple de triomfs a Kaunas

El conjunt blaugrana tanca la fase principal de la Champions amb una altra golejada contra el Zalgiris (1-7)

El Barça ha fet el ple de punts en la fase principal de la Champions després de superar el Zalgiris per un contundent 1-7. Tot i que ja tenia la classificació assegurada per a la fase elit com a primer de grup, el conjunt blaugrana ha tornat a fer una altra demostració de força i capacitat golejadora després del gol inicial del conjunt amfitrió. Amb la derrota, el Zalgiris ha ocupat el quart lloc i queda fora de la competició després de l’empat entre el Viten Orsha i el Llevant (2-2).

L’equip local ha sorprès al Barça amb un gol de Bolo (2’), que ha guanyat l’un contra un amb Miquel Feixas després d’aprofitar una assistència en profunditat. El conjunt blaugrana, sense presses, ha tardat a reaccionar. Ha hagut d’aparèixer André Coelho, un dels jugadors més en forma actualment de la plantilla, per recuperar un pilota i amb un xut al contraatac ha superat el porter rival (8’). El Barça ha anat guanyant ritme de joc i Sergio Lozano (10’ i 12’), per partida doble, ha capgirat el resultat. En el primer gol li ha pres la cartera a un defensor per marcar a boca de canó i en el segon ha rubricat un contraatac després d’una paret amb Pito. El conjunt de Jesús Velasco ha tingut oportunitats per ampliar el resultat, però amb l’1-3 s’ha arribat al descans.

Si el Zalgiris tenia alguna esperança de remuntada, les seves aspiracions s’han esvaït només començar la segona part. En 8 segons n’ha tingut prou el Barça per marcar el quart. Matheus, amb un toc subtil després del servei de centre, ha salvat la sortida del porter. Sense temps per reaccionar, n’han arribat dos més; el tercer de Lozano en un altre contraatac després d’una gran assistència de Ferrao (23’), i una volea de Carlos Ortíz (25’) en un servei de córner de Marcenio. El festival golejador dels blaugrana ha acabat amb una altra diana de Matheus (28’). Amb el partit decidit, Jesús Velasco ha situat sota pals al jove Àlex Lluch, que ha fet un parell d’intervencions de mèrit.

El dia 3, el sorteig

El sorteig de la fase elit, amb els setze equips provinents de la fase principal, es farà el dimecres 3 de novembre (14 h). En aquesta part de la competició es conformaran quatre grups de quatre equips cadascun. Com a cap de sèrie, el Barça esquivarà els altres primers de grup de la fase principal. Si no hi ha sorpreses en els partits de demà, l’equip blaugrana evitaria els portuguesos del Benfica (grup 1) i l’Sporting (grup 2), el vigent campió, i segurament el Tyumen rus, tot i que el grup 4 és el més anivellat. El conjunt de Jesús Velasco tampoc es pot tornar a enfrontar amb el Llevant, el segon del seu grup.