Tennis

Badosa no pot frenar l’allau de joc de Muguruza en la semifinal del Masters

El gran partit de Garbiñe Muguruza (6) ha posat punt i final avui amb amargor a Guadalajara (Mèxic) en les semifinals de les WTA Finals a l’excepcional temporada de Paula Badosa: 6-3 i 6-3 en 1h25. La catalana s’ha vist desbordada pel ruixat de joc de la jugadora nascuda a Caracas i formada esportivament a Barcelona. La doble campiona de Grand Slam ha exhibit el seu joc agressiu de dreta i de revés creuat amb una gran profunditat –ha enviat un bon grapat de boles a les línies– i ha constatat la seva major experiència en les grans cites. La rival de Muguruza serà la vencedora del partit que han de jugar de matinada (02.30 h) la grega Maria Sakkari (4) i l’estoniana Anett Kontaveit (8). Sakkari es va desfer de la bielorussa Arina Sabalenka (1) en el darrer partit de la fase de grups jugat la matinada de dilluns a dimarts a Catalunya.

Badosa ha buscat d’entrada més altura del que és habitual amb la dreta per incomodar Muguruza i per no donar-li tant de ritme. Amb 1-1, però, la de Caracas, molt agressiva en les restades sobre els segons i manant des del centre de la pista, ha trencat tot just en la primera pilota de break i ha confirmat la ruptura amb el servei (1-3). Badosa ha respirat alleugerida salvant amb un bon servei la segona pilota de trencament en un joc en què s’ha sobreposat a un 0-30 amb doble falta inclosa i ha exhibit per primer cop el seu temut revés paral·lel (2-3). Un altre 0-30, de nou amb doble falta de regal, ha encès el llum d’alarma, però l’empordanesa se n’ha sortit amb tres punts seguits (3-4). Muguruza estava molt fina en atac amb la seva dreta demolidora i es mostrava dominant amb el servei. En canvi, Badosa ha comès la seva tercera doble falta. La hispanoveneçolana ha aprofitat la primera pilota de set amb una dreta paral·lela incontestable que ha simbolitzat el seu domini clar en un primer parcial impecable (3-6).

Badosa ha seguit remant i ha salvat tres pilotes de break amb el seu revés amb 0-1 en contra del segon set, però Muguruza, a tot drap, li ha acabat endossant un altre trencament fatídic (0-2). La catalana, decebuda després d’un joc de gairebé vuit minuts de resistència estoica amb mal regust final, estava contra les cordes. I, encara pitjor, quan no ha pogut certificar cap de les tres pilotes de trencament de què ha gaudit en el posterior (0-3). Badosa, no se li pot negar, mai no ha llançat la tovallola i ha salvat amb 0-40 i un avantatge posterior amb orgull quatre pilotes més de break amb 1-4, aferrant-se al partit tot i les remotes possibilitats de capgirar-ne la dinàmica (2-4). Sobretot perquè Muguruza seguia exhibint un joc excel·lent i ja no s’ha deixat intimidar a pesar d’un 0-30 en contra en el seu darrer torn de servei(3-6).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)