Waterpolo

Bateig a l’Eurolliga

Waterpolo. El CN Terrassa compleix una fita històrica amb el debut aquesta setmana en la competició europea i s’afegeix als habituals Astralpool CN Sabadell, stm CN Mataró i CE Mediterrani

La primavera del 2019 el CN Terrassa va sacsejar el mercat waterpolístic amb quatre fitxatges de primera fila –Paula Leitón, Bea Ortiz, Olga Domènech i Pili Peña– per fer un salt de qualitat i acostar-se als principals referents del país. L’aposta del club egarenc, amb Xavi Pérez a la banqueta, ha anat cremant etapes, pujant graons en les competicions estatals i aquesta setmana farà l’esperada estrena en l’Eurolliga després del tercer lloc en la lliga del curs passat. “És un moment molt especial, molt emocionant. És un somni des que vam començar a treballar amb l’equip femení. Arribem a aquesta primera fase europea amb moltes ganes i amb molta il·lusió”, explica el tècnic terrassenc, que afronta la seva setzena temporada a la banqueta del conjunt femení.

Xavi Pérez considera que una de les claus de la progressió és no haver volgut córrer més del compte. “Teníem clar que si volíem formar un projecte amb cara i ulls no s’havia de córrer. Al principi jugàvem a primera catalana i fins que no vam engegar i consolidar la base dels equips femenins no vam començar a pujar i escalar posicions. Vam anar assolint els objectius i ara és el que ens tocava fer en aquesta etapa”, remata el tècnic. Paula Leitón, la capitana i el pal de paller, dona sentit a l’aposta que va fer el 2019 quan va deixar el CN Sabadell per tornar al seu club d’origen: “Viure aquesta experiència en el club de la meva vida i al costat d’altres jugadores del planter serà increïble.” L’equip egarenc s’estrenarà en la competició europea demà en el grup A, que juga a Atenes i que té el Dinamo Uralotxka, participant en l’última final a quatre, com a gran referent. Els altres rivals per una de les tres places en la fase següent són el Verona, el Glyfada, l’amfitrió, i el Tel-Aviv.

Amb Steffens i Sohi

Tot i no exercir de debutants en competicions europees, l’Astralpool CN Sabadell, l’stm CN Mataró i el CE Mediterrani també tenen marcada en vermell aquesta setmana. Tots entraran en joc avui. El CN Sabadell, amb cinc corones al palmarès, ja pot disposar de la nord-americana Maggie Steffens, el fitxatge estel·lar de la temporada, per intentar reconquerir el ceptre continental. A més, a última hora s’ha reforçat amb la canadenca Gurpreet Sohi, que ja va estar a l’equip el curs suspès per la pandèmia i que jugarà únicament a Europa. El conjunt de David Palma s’ha desplaçat a Porto, on protagonitzarà un duel d’alt voltatge amb l’Orizzonte de Catània, el club més llorejat, amb vuit títols europeus. L’equip vallesà i el sicilià es disputaran la primera plaça d’un grup que completen l’Ethnikos Pireu, el CA Pacense i l’Olympia Kosice.

A diferència del CN Terrassa i el CN Sabadell, el CN Mataró i el CE Mediterrani tindran una dificultat afegida perquè els seus grups estan formats per sis equips, en comptes de cinc. Reforçat pels bonsresultats en les competicions estatals –campió de la supercopa d’Espanya i finalista de la copa Catalunya–, el conjunt maresmenc es jugarà la classificació a Berlín. L’equip de Dani Ballart s’enfrontarà al Vouliagmeni, al Zuglo, l’Olympic de Niça, el Plebiscito Pàdua i l’Spandau 04 de Berlín. El CE Mediterrani jugarà a Roma, contra les amfitriones del SIS, el Ferencváros, el Lilla, el Sirens Malta i el ZVL 1886 Tetteroo neerlandès. Estan exempts d’aquesta fase l’Olympiacòs (vigent campió), el Kinef Kírixi (campió de la copa LEN), i dos hongaresos, l’UVSE Budapest i el Dunaújváros, que van competir en l’última final a quatre de l’Eurolliga.

EL TÈCNIC XAVI PÉREZ

“Teníem clar que si volíem formar un projecte amb cara i ulls no s’havia de córrer”
Grup A (Atenes)
Dinamo Uralotxka (Rússia)
NC Glyfada (Grècia)
CN Terrassa (Catalunya)
SSN Verona (Itàlia)
ASA Tel-Aviv (Israel)
Grup B (Roma)
Ferencváros Budapest (Hongria)
Lilla UC (França)
SIS Roma (Itàlia)
CE Mediterrani (Catalunya)
Sirens Malta (Malta)
ZVL 1866 Tetteroo (Països Baixos)
Grup C (Berlín)
Vouliagmeni NC (Grècia)
stm CN Mataró (Catalunya)
BVSC Zuglo (Hongria)
Olympic Niça (França)
Plebiscito Pàdua (Itàlia)
Spandau 04 Berlín (Alemanya)
Grup D (Porto)
Astralpool Sabadell (Catalunya)
Orizzonte Catània (Itàlia)
Ethnikos Pireu (Grècia)
CA Pacense (Portugal)
SK Olympia Kosice (Eslovàquia)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)