El CN Terrassa s’estrena a l’Eurolliga amb una treballada victòria contra el Verona (10-8)

L’Astralpool supera amb autoritat l’Ethnikos Pireu (15-8) i el CE Mediterrani ensopega amb el SIS Roma (15-10)

El CN Terrassa ha resolt amb una treballada victòria la històrica i anhelada estrena en l’Eurolliga contra el Verona (10-8), en el grup que es juga a Atenes (A). L’Astralpool CN Sabadell ha exercit la seva superioritat contra l’Ethnikos Pireu (15-8), a Porto, mentre que el CE Mediterrani no ha pogut amb el SIS Roma (15-10), que ha fet valer la seva condició d’amfitrió en el grup B de la competició.

El CN Terrassa ha fet un partit molt complet, amb paciència en atac i defensant amb encert les nombroses accions d’inferioritat (14). El partit ha estat molt anivellat, tot i que les terrassenques sempre han anat un pas endavant de les seves rivals (2-1, 2-3, 3-2 i 3-2). Bea Ortíz, amb 4 dianes, ha estat la màxima golejadora de l’equip. El conjunt de Xavi Pérez no tindrà temps per a les celebracions, ja que demà ha d’afrontar una jornada amb doble sessió, amb un partit duríssim contra l’Uralotxka (9 h) i un de més assequible per la tarda contra el Tel Aviv (18:45 h).

A Porto, el CN Sabadell ha fet els deures contra l’Ethnikos Pireu, tot i que ha cedit el primer quart (3-4), amb les jugadores gregues amb el punt de mira ben afinat des de l’arc. El panorama ha canviat radicalment en el segon quart. L’equip vallesà ha fet un pas endavant en defensa i Maartje Keuning (3) i Judith Forca (5), letals en atac, han impulsat la reacció catalana. Un parcial de 5-1 i un altre de 4-0 en el segon i el tercer quart han sentenciat el duel en un final de festa on també s’hi afegit Irene González (3). El conjunt de David Palma juga demà contra l’Olympia Kocice (18 h) abans d’afrontar el decisiu partit de diumenge contra l’Orizzonte Catània, que resoldrà el primer lloc de grup (13 h).

El CE Mediterrani ha topat contra el SIS Roma, que quart a quart ha anat guanyant terreny al conjunt de Sants (4-2, 3-2, 4-3 i 4-3). L’equip de Marian Díaz afronta demà al matí un partit clau contra el Lille (10.45 h) per segellar l’accés a la segona fase. Per la tarda, jugarà un segon partit molt més assequible contra la ventafocs del grup B, el Sirens Malta (17.30 h).