El Barça deixa escapar el triomf a Kielce (29-27)

Un parcial final de 6-0 espatlla el bon partit del conjunt blaugrana a la pista del líder de la Champions

El Barça ha vist com se li escapava una victòria a Kielce després de dominar durant 52 minuts, però no ha sabut rematar la feina i amb un parcial de 6-0 ha acabat sucumbint per 29-27. Amb aquesta derrota, la tercera en la competició, l’equip blaugrana s’allunya 5 punts del lideratge de l’equip polonès i demà es podria veure desbancant del segon lloc si el Veszprém supera el Motor Zaporíjia.

L’inici del Barça ja ha estat tota una declaració d’intencions. Amb cent per cent d’efectivitat, ha marcat en els cinc primers atacs per segellar un parcial d’1-5. El conjunt polonès ha agafat aire gràcies a l’exclusió de Ludovic Fàbregas (6’) i ha pogut ajustar el resultat (4-6). Les primeres aturades de Gonzalo Pérez de Vargas i els contraatacs d’Aitor Ariño tornaven a donar un nou impuls al conjunt català (4-8). Com al Palau Blaugrana, l’equip polonès treia petroli de les exclusions i sense Ariño en pista (14’) igualava altre cop el marcador (10-10). Durant uns minuts s’ha mantingut l’intercanvi de gols, però el Barça no ha variat el seu pla de joc i ha pogut arribar al descans amb una mínima renda (14-16). Entre les bones notícies per als blaugrana ha estat l’aportació ofensiva d’Ariño (5 gols) i Luka Cindric (4), dos dels jugadors que havien començat el curs amb lesions.

Després de 5 minuts de certes imprecisions, el Barça ha tornar a prendre el control del partit a la segona part. El conjunt blaugrana ha trobat espais per connectar amb el pivot, amb Ludovic Fàbregas i després amb Youssef Ben Ali, un jugador de rendiment immediat i que ha fet el seu debut en la lliga de campions (16-20). L’equip blaugrana resistia les envestides del Kielce i amb un gol d’Aleix mantenia la renda (23-27) a 8 minuts del final. Però els de Talant Duixebàev encara no havien dit la seva última paraula. El conjunt polonès tornava a aprofitar una exclusió (Petrus, al 54’) i amb un canvi defensiu ha bloquejat l’atac del Barça. El conjunt blaugrana ja no ha estat capaç de veure porteria, s’ha precipitat i no ha pogut evitar la remuntada local, amb un contundent parcial final de 6-0, impulsat per les 8 dianes d’Alex Duixebàev. Una derota de mal pair després de tota la bona feina feta durant més de 50 minuts.