L’stm CN Mataró venç el CN Terrassa i s’endú l’Astralpool copa Catalunya (9-5)

L’stm CN Mataró ha derrotat avui el CN Terrassa per 9-5 (1-0, 5-3, 1-1 i 2-1) a Sabadell i ha aixecat a Can Llong per primera vegada l’Astralpool copa Catalunya de waterpolo. El CN Sabadell, que havia guanyat les dotze últimes edicions, ha obtingut el tercer lloc superant el Mediterrani per un contundent 21-7 amb 4 gols de Judith Forca.

El conjunt maresmenc, més inspirat en les accions de superioritat amb un 42 per cent d’encert per un 25 del seu rival, s’ha avançat amb un gol d’Anna Gual (1-0) –la jugadora més determinant del partit amb 3 gols– en un primer quart dominat per les defenses. En el segon, el Mataró s’ha mostrar superior (5-3) i ha acabat d’encarrilat el partit amb dos gols més de Gual i els que han fet Simone van de Kraats –de penal–, Vivien Leonie Sevenich i Clara Cambray. Per part de les vallesanes, han marcat Paula Leiton, Cristina Cantero –de penal– i Bea Ortiz. La igualtat i la poca producció golejadora han tornat en el tercer quart (1-1). Leiton ha acostat el Terrassa (6-4), però Sevenich ha replicat(7-4). El 8-4 aconseguit per Bella Markoch a 6:55 del final ha deixat el partit coll avall per a les mataronines. Bea Ortiz, no obstant això, ha marcat el 8-5 a 4:18 del final. El 9-5 de Van de Kraats a 13 segons del final, altre cop de penal, ha rubricat el triomf maresmenc.