Atletisme

Mohamed Katir exhibeix múscul en la Jean Bouin

Atletisme. El fondista murcià compleix els pronòstics i assegura que les pujades del circuit al parc de Montjuïc no són res comparat amb les muntanyes per on acostuma a entrenar-se

El murcià Mohamed Katir, triple recordista espanyol de 1.500, 3.000 i 5.000 m, va exercir el seu paper de favorit en la Jean Bouin durant la cursa i després davant dels micròfons: “M’havien dit que el recorregut era dur, però us asseguro que no és res comparat per on entreno, on tot és muntanya.” I va rematar: “Al final, m’he sentit còmode i només l’eritreu Merhawi Mebrahtu m’ha inquietat una mica quan ens hem escapat en l’última pujada.” El fondista del Playas de Castelló va cobrir els 9.900 m de la prova en 29:44, amb dos segons de marge respecte del jove corredor eritreu. La victòria en la prova femenina també va ser per a una debutant, l’asturiana Beatriz Álvarez (València), que va resistir el ritme imposat per la bagenca Meritxell Soler (Avinent Manresa) i la va acabar superant en l’esprint final (23:15 i 23:16).

L’exigent circuit del parc de Montjuïc acostuma a passar factura als debutants, però no ho va fer aquest cop per a la gran sensació de l’atletisme espanyol l’últim curs. Katir, que venia d’una estada en altura a Font-romeu, va evidenciar la seva mentalitat guanyadora. “Avui [per ahir], m’havia plantejat guanyar aquí per primera vegada, perquè tinc una ment guanyadora i vagi on vagi penso a guanyar. Crec que és un bon inici amb vista al 2022”, va etzibar el fondista murcià, que té enfocada la campanya hivernal a la pista coberta. Per darrere de Katir i Mebrahtu, va completar el podi Santi Catrofre (CA Santa Cristina d’Aro).

Victòria de Beatriz Álvarez

En la prova femenina, Meritxell Soler, que fa un mes va guanyar la cursa dels Bombers de Barcelona, va imposar un ritme prou exigent, però no va poder despenjar Beatriz Álvarez, la vigent campiona d’Espanya de 5.000 m. En el tram final, l’asturiana va ser més ràpida. La banyolina Esther Guerrero (New Balance), habitual en la clàssica prova barcelonina, va millorar el registre d’edicions anteriors (23:27) per signar una meritòria tercera posició per a una migfondista.

En les curses open, el protagonisme va ser per als corredors de l’Hospitalet Atletisme, que van triomfar tant en els 10 km, amb Alejandro Rodríguez Pritchard, com en els 5 km, amb Miquel Domènech. En les proves femenines, les victòries se les van repartir Berta Cabanas (FC Barcelona), en els 10 km, i Núria Tió (Avinent Manresa), en els 5 km.

En total, uns 10.000 corredors, repartits en 15 curses, van competir en el circuit del parc de Montjuïc, que va recuperar el seu format habitual després que l’any passat es reduís a una milla a l’estadi olímpic Lluís Companys a causa de la pandèmia.

ELS PROTAGONISTES

Al final, m’he sentit còmode i només el corredor eritreu m’ha inquietat quan ens hem escapat en l’última pujada