Futbol sala

El Barça esbandeix el Dobovec en la Champions amb una reacció virulenta (8-2)

El Barça ha iniciat avui amb pas ferm la fase elit de la lliga de Champions davant del Dobovec eslovè (8-2) amb un trio de gols de Ferrão, vital al davant. El conjunt de Jesús Velasco, que incrementa la ratxa de triomfs –8 en la lliga i ara quatre a Europa–, ha sabut sobreposar-se al gol d’esperó de Duscak (0-1) i ha reaccionat amb virulència amb 4 gols en el primer temps que han sentenciat el Dobovec sense contemplacions. El campió d’Eslovènia havia perdut per només 2-0 en els quarts de la darrera final a vuit europea però avui ha patit la renovada versió blaugrana.

El primer minut ha estat elèctric. Els eslovens han obligat el porter Dídac a salvar el gol als trenta segons i Adolfo ha estavellat la pilota al travesser. Matosevic, sol, no ha pogut empènyer la pilota en la segona gran ocasió del Dobovec. Ferrão (5’) també ha trobat el travesser rival en una acció d’estratègia. En la tercera, el tanc Duscak l’ha clavat (0-1 en el minut 8). El Barça ha apujat la intensitat i Ferrão ha capitalitzat la reacció amb dos golassos. El primer (13’) desviant amb el pit amb intenció un tret molt fort de Dídac, que com és habitual s’ha sumat a l’atac per sorprendre. El segon (15’), amb un control orientat i marxant del seu marcador dins de l’àrea i afusellant el porter rival amb l’esquerra (2-1). Amb l’ensurt ja passat, Pito, creuant tot el camp després de robar la pilota, i Adolfo (minut 19), amb un tret exterior fortíssim també penalitzant una pèrdua eslovena, han establert el 4-1 amb només tretze segons de diferència que han deixat els eslovens estabornits.

El Dobovec ha fet el 4-2 (26’) en una bona triangulació coronada per Cesarec, però el Barça li ha tornat a endossar un 4-0 de parcial. Lozano ha foradat l’escaire un minut més tard i els tres darrers gols han arribat quan l’equip eslovè ha optat per l’atac de cinc a 4:12 del final. Ferrão, Esquerdinha i Coelho, davant d’un contrincant trencat i amb una rotació força menor que la blaugrana, han arrodonit el festival.

L’equip blaugrana jugarà demà contra el Halle-Gooik belga (17. 30 h per Esport 3) el segon partit de la fase i la tancarà dissabte contra el Plzen, l’amfitrió (18 h).