Waterpolo

El CN Sabadell i el CN Mataró es juguen el seu futur a Europa a Can Llong

Hi disputen la segona fase de l’Eurolliga amb un grup amb el Dunaujvàros i el Ferencvàros com a rivals i amb dues places per als quarts de final en joc

L’Astralpool CN Sabadell, l’stm CN Mataró, el CN Terrassa i el CE Mediterrani afronten a partir de demà la segona fase de l’Eurolliga amb el repte d’accedir als quarts de final. Només els dos primers de cadascun dels quatre grups continuaran endavant en la competició. El CN Sabadell i el CN Mataró coincideixen a Can Llong, el CN Terrassa ha tornat a viatjar a Atenes i el CE Mediterrani competirà a Pàdua.

A Can Llong hi haurà un doble enfrontament catalanohongarès i si el CN Sabadell i el CN Mataró fan els deures en les dues primeres jornades podrien arribar a diumenge amb la classificació a la butxaca i jugar-se el primer lloc de grup en un altre duel d’alt voltatge (14 h). Aquesta és la teoria perquè a la pràctica tindran davant seu dos rivals de primera fila, el Dunaujvàros, que és el vigent subcampió de la competició, i el Ferencvàros. “Penso que tant el Mataró com nosaltres tenim més jugadores de nivell i més rotació de banqueta, i si fem les coses bé i jugant a casa som els favorits per accedir als quarts de final i jugar-nos el primer lloc en l’última jornada”, apunta el tècnic vallesà David Palma, tot i admetre que a aquestes alçades de la competició tots els partits son ajustats. També confia en les seves possibilitats Dani Ballart, l’entrenador del CN Mataró: “La clau passa per nosaltres mateixes. Si fem les coses que hem de fer, estem tranquil·les i desenvolupem el nostre millor waterpolo estarem a quarts.” En les files del CN Sabadell és baixa la canadenca Gurpreet Sohi, que va donar positiu per la Covid-19 després de la primera fase a Porto i encara es troba confinada al seu país. El CN Mataró ha guanyat els dos primers assalts de la temporada al CN Sabadell, tant en la supercopa d’Espanya (10-8) com en les semifinals de la copa Catalunya (12-13), però l’equip vallesà ha progressat molt des d’aleshores i ara ja pot comptar amb la millor jugadora del món, Maggie Steffens, clau en els seus esquemes de joc i cada cop més recuperada de la intervenció a l’espatlla.

ELS PROTAGONISTES

Penso que tant el Mataró com nosaltres tenim més equip per passar a quarts de final
David Palma
entrenador del cn sabadell
Grup E (Sabadell)
Astralpool CN Sabadell (Catalunya)
stm CN Mataró (Catalunya)
Dunaujvàros (Hongria)
Ferencvàros (Hongria)
Grup F (Atenes)
Ethnikos (Grècia)
Olympiacòs (Grècia)
SIS Roma (Itàlia)
CN Terrassa (Catalunya)
Grup G (Budapest)
Ekipe Orizzonte (Itàlia)
Dynamo Uralotxka (Rússia)
UVSE Budapest (Hongria)
Vouliagmeni (Grècia)
Grup H (Pàdua)
Glyfada (Grècia)
Kinef Kirixi (Rússia)
CE Mediterani (Catalunya)
Plebiscito Pàdua (Itàlia)
Estem en el nostre millor moment tant físicament com tàcticament, però s’ha de demostrar
Dani Ballart
entrenador del cn mataró
Si tenim la defensa ben ajustada, serà més fàcil que ens surtin les coses en atac
Clara Cambray
jugadora del cn mataró
Aquest grup és molt complicat i l’hem d’afrontar com si es tractés de la final a quatre
Maggie Steffens
jugadora del cn sabadell

El CN Terrassa i el CE Mediterrani, disposats a continuar fent història

El CN Terrassa està vivint una temporada històrica amb el seu debut en l’Eurolliga i en la primera fase ja va demostrar que no es conforma a jugar un paper de comparsa. “Estar entre els setze millors d’Europa ja és un primer èxit, però en volem més”, assegura el tècnic Xavi Pérez, que demà jugarà contra el vigent campió europeu, l’Olympiacòs (17.30 h). Els altres rivals són l’Ethnikos, reforçat amb la portera dels Estats Units Ashley Johnson, i el SIS Roma. En la mateixa línia es manifesta Marian Díaz, l’entrenadora del CE Mediterrani, que es jugarà el futur a Europa a Pàdua, amb l’equip amfitrió, el Glyfada i el Kinef Kirixi, el vigent campió de la copa LEN. “Des de fa tres setmanes estem competint contra rivals directes molt potents i arribem amb un gran nivell de joc. El repte és difícil, però si passem a quarts de final seria un fet històric per al club, ja que mai no ha arribat tant lluny en la competició”, remarca.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)