El Barça segella un valuós empat contra el PSG (28-28)

L’equip blaugrana, amb una gran defensa, ha dominat el seu rival en la segona meitat, però li ha faltat rematar la feina quan dominava 24-27 a 5 minuts del final

El Barça ha segellat un valuós empat a París (28-28) en un partit amb dues parts totalment diferents. En la primera el domini ha estat local (17-15), però en la segona l’equip blaugrana ha sabut portar el joc al seu terreny i ben bé se’n podria haver emportat la victòria perquè a 5 minuts del final dominava per 24-27. Un gol de Grebille a 21 segons del final han acabat certificant l’empat. Les derrotes del Kielce a Porto (29-27) i del Veszprém a Flensburg (30-27) deixen la classificació més ajustada, amb l’equip polonès amb 14 punts, i un triple empat en el segon lloc amb el conjunt hongarès, el PSG i el Barça amb 12 punts. La Champions s’atura ara fins al febrer per l’europeu de seleccions.

L’equip parisenc ha colpejat primer. Els blaugrana han enviat diversos xuts al travesser i amb el vallesà Ferran Solé en estat de gràcia, amb dos gols de contraatac i dos més des de l’extrem, han propiciat un primer parcial de 8-3. El Barça ha agafat aire amb un contraatac d’Aleix Gómez i amb la primera diana de Dika Mem, que havia sortit en el set titular. El PSG, però, amb el menut Luc Steins portant la batuta marcava el ritme de joc i amb certa comoditat tornava a ampliar la renda fins als 5 gols. Carlos Ortega ha optat per canviar l’inquilí de la porteria substituint Gonzalo Pérez de Vargas per Leo Maciel. L’aposta no li ha sortit malament perquè l’argentí ha aturat un penal a Mikkel Hansen. Haniel Langaro, amb el braç calent i amb 4 gols gairebé consecutius, ha estat l’altra protagonista de la remuntada. El Barça retallava les diferències fins a la mínima expressió (15-14). El parcial de la mitja part ha estat finalment de 17-15 després d’un gol de Kounkoud a l’últim instant, culminant un atac local amb set jugadors.

A partir de la defensa, el Barça ha sabut reconduir la situació després de la represa i ha anat guanyant terreny al seu rival. Gonzalo Pérez de Vargas ha abaixat la persiana i superat el minut 40 ja havia capgirat el marcador després d’un penal executat per Aleix Gómez (20-21). Amb un PSG encallat en atac, la dinàmica era favorable al Barça, que s’ha escapat de tres gols (24-27) després d’una altra diana de Langaro (7 en total). L’equip blaugrana ha arribat al tram final molt justet de forces i no ha pogut impedir que el conjunt local signés les taules.