Un punt de coratge a París

Handbol. El Barça reacciona en la segona meitat a partir de la defensa i amb paciència en atac, i continua ben viu en la Champions, després de les derrotes del Kielce i el Veszprém

PSG 28 Barça 28

PARÍS SAINT-GERMAIN:Gerard; Solé (8), Remilí (6), Toft Hansen (1), N. Karabatic (1), Steins (1), Grebille (3) –set inicial–; Genty (p.s.), Kristopans (1), M. Hansen (2 p.), Kounkoud (2), Keita (1), Syprzak (1) i Prandi (1).BARÇA:Gonzalo; Áleix Gómez (5,3 p.), Mem (4), Fàbregas (2), Cindric (3), N’Guessan (2), Ariño –set inicial–; Maciel (p.s.), Zein (2), Lángaro (7), Fernández, Janc (1), Petrus i Ben Alí (2).PARCIALS:3-2, 8-3, 10-6, 12-8, 14-12, 17-15; 20-17, 20-20, 21-22, 23-24, 24-27 i 28-28.ÀRBITRES:Lah i Sok. Vermella directa per Zein (41’), del Barça. Exclusions: Grebille (21’), Remili (34’) i Hansen (37’), per part del PSG; i Ariño (6’) i Aleix (48’), per part del Barça.PÚBLIC:Uns 3500 espectadors.

El Barça aparcarà la Champions fins al mes de febrer amb la sensació que encara té moltes coses a dir en la defensa del tron europeu. L’equip blaugrana va signar les taules contra el París Saint-Germain en un partit amb dues parts totalment oposades i que va saber coure a foc lent malgrat les adversitats. En la primera part va perdre N’Guessan per lesió –té un petit trencament fibril·lar del bessó de la cama dreta– i en la segona, Zein (41’) per una targeta vermella directa. Amb tot, el conjunt de Carlos Ortega va saber redreçar el rumb després d’una primera meitat de domini local (17-15) i ben bé podia haver-se endut els dos punts amb una mica més de clarividència en el tram final i sense alguna decisió arbitral més que dubtosa. El Barça va malbaratar una renda de 3 gols (24-27) en els últims 5 minuts, però va signar un empat ben valuós. De fet, la classificació del grup s’ha ajustat després de les derrotes del Kielce a Porto (29-27) i del Veszprém a Flensburg (30-27). El conjunt polonès continua líder amb 14 punts i en segon lloc hi ha un triple empat (12) entre el Veszprém, el PSG i el Barça.

L’equip parisenc va colpejar primer. Els blaugrana van enviar diversos xuts al travesser i amb el vallesà Ferran Solé en estat de gràcia, amb dos gols de contraatac i dos més des de l’extrem, van propiciat un primer parcial de 8-3. El Barça va agafar aire amb un contraatac d’Aleix Gómez i amb la primera diana de Dika Mem, que havia sortit en el set titular. El PSG, però, amb el menut Luc Steins portant la batuta, marcava el ritme de joc i amb certa comoditat tornava a ampliar la renda fins als 5 gols. Carlos Ortega va optar per canviar l’inquilí de la porteria substituint Gonzalo Pérez de Vargas per Leo Maciel. L’aposta no li va sortir malament, perquè l’argentí va aturar un penal a Mikkel Hansen. Haniel Langaro, amb el braç calent i amb 4 gols gairebé consecutius, va ser l’altre protagonista de la remuntada. El Barça retallava la diferència fins a la mínima expressió (15-14). El parcial de la mitja part va ser de 17-15 després d’un gol de Kounkoud en l’últim instant, culminant un atac local amb set jugadors.

A partir de la defensa, el Barça va saber reconduir la situació després de la represa i va anar guanyant terreny al seu rival. Gonzalo Pérez de Vargas, altre cop sota els pals, va abaixar la persiana (9 aturades en la segona part) i superat el minut 40 ja havia capgirat el marcador després d’un penal executat per Aleix (20-21). Amb un PSG encallat en atac, la dinàmica era favorable al Barça, que es va escapar de tres gols (24-27) després d’una altra diana de Langaro (7 en total). L’equip blaugrana va arribar al tram final molt justet de forces i no va poder rematar la feina, però deixa la classificació ben oberta encara amb quatre jornades en joc.