Handbol

“Mai m’hauria imaginat que jugaria un mundial a casa”

Handbol. Kaba Gassama acapara el focus en la prèvia del partit de quarts de final entre les seleccions d’Espanya i Alemanya d’avui a Granollers (20.30 h)

La selecció espanyola es juga avui (20.30 h, E3) contra Alemanya l’accés a les semifinals del mundial, que des d’aquesta setmana ja té l’epicentre fixat a Granollers. En la prèvia de la jornada que ha de resoldre els dos primers equips que lluitaran per les medalles –també es juga el Dinamarca-Brasil, a les 17.30 h– la protagonista absoluta va ser Kaba Gassama (Granollers, 1997). La pivot del Fleury Loiret, formada al planter del club vallesà, juga a casa i així va quedar reflectit en l’interès dels mitjans de comunicació. “Quan vaig començar a jugar a handbol, mai m’hauria imaginat que disputaria un mundial a casa, i la veritat és que està sent un somni”, admet la tercera de la nissaga Gassama, que abans d’iniciar el periple a la lliga francesa vivia al barri Tres Torres, a dos carrers del Palau d’Esports de Granollers.

Tot i que Gassama està disputant el seu primer mundial, la seva aportació a l’equip no és ni de bon tros testimonial. En els sis partits de les dues primeres fases, la pivot catalana ha estat la sisena jugadora més utilitzada pel seleccionador José Ignacio Prades (un total de 160 minuts, uns 27 de mitjana) i la cinquena que més gols ha anotat, amb una espectacular sèrie de 12 de 13. “Em sento molt còmoda amb l’equip i les companyes, i això es reflecteix a la pista”, remarca. La selecció espanyola ha disputat les dues primeres fases del campionat a Torrevella (Baix Segura) i Gassama tenia clar que el primer objectiu havia de ser arribar a la fase final, que es juga íntegrament a Granollers. El primer repte ja s’ha superat i ara toca lluitar per les places d’honor. “Estem molt motivades i il·lusionades per continuar en aquesta línia i rematar la feina que hem fet en els partits anteriors”, sentencia. La pivot local no creu que el partit d’avui tingui res a veure amb el que ja van jugar contra Alemanya a Boadilla del Monte, en el torneig preparatori del mundial, i és que es va resoldre amb un ajustat 23-22.

Eli Cesáreo (Sant Joan Despí, 1999), l’altra jugadora catalana de la selecció estatal, va tornar a la convocatòria contra el Brasil (27-24) després d’haver-se perdut dos partits per culpa d’un esquinç al turmell. La pivot del Super Amara Bera Bera va demostrar que ja estava recuperada i la seva aportació en defensa va ser determinant perquè l’equip espanyol s’escapés del seu rival. “Estem en una línia ascendent i si juguem com sabem espero que podrem guanyar a Alemanya”, conclou.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)