Noruega serà el rival d’Espanya en les semifinals del mundial a Granollers

L’equip escandinau s’ha imposat a Rússia (34-28). L’altra semifinal la jugaran Dinamarca i França, que avui ha superat Suècia (31-26)

La selecció noruega, la vigent campiona europea, ha complert els pronòstics i serà la rival d’Espanya en les semifinals de divendres (20.30 h) després de vèncer Rússia, per 34-28. L’altra semifinal enfrontarà a Dinamarca amb França (17.30 h), que s’ha imposat a Suècia (31-26) en el partit que ha tancat la jornada d’avui a Granollers.

El conjunt noruec ha evidenciat el seu talent ofensiu i ha pres la iniciativa des de l’inici. L’equip rus sempre ha anat a remolc i només a l’inici de la segona part, amb els gols de Fomina i Tazhenova, ha generat alguns dubtes a la formació escandinava (21-19). Un temps mort d’Hergeirsson ha aturat la remuntada del rival i amb un parcial de 5-1 ha trencat definitivament el partit. Les màximes golejadores de Noruega han estat Nora Mörk (9, 6 de penal) i Sanna Solberg-Isaksen (7).

La primera part del França-Suècia ha estat de màxim equilibri, com reflecteix el parcial de 15-15. El partit ha començat a un ritme més aviat lent i ha anat guanyant en dinamisme amb el pas dels minuts. Després de la represa, el campió olímpic ha intensificat la defensa i amb bona circulació de pilota i paciència en atac ha obert forat en el resultat (23-18). L’equip suec ha estat mes de 7 minuts sense veure porteria i el seu tècnic ha apostat pels atacs amb 7 jugadores. Tot i encaixar algun gol sense portera, Suècia ha insistit amb aquesta variant i s’ha entrat en una fase d’intercanvi de gols. França ha sabut controlar la situació i ha segellat la victòria i el bitllet per a les semifinals amb relativa comoditat. El guardó per a la jugadora més valuosa ha estat per la pivot sueca Linn Blohm, autora de 6 gols i cent per cent d’efectivitat.