França, primer finalista en el mundial de Granollers

La campiona olímpica reacciona en el tram final i derrota per la mínima a Dinamarca (23-22), que havia portat la iniciativa durant 50 minuts

La selecció francesa s’ha guanyat el bitllet per a la final del mundial de Granollers després de superar Dinamarca (23-22) in extremis en una semifinal on ha anat a remolc del seu rival durant pràcticament 50 minuts. La reacció de la campiona olímpica en el tram final ha frustrat les aspiracions del conjunt escandinau, que ha controlat el ritme de joc durat tres quartes parts del partit. França lluitarà diumenge (17.30 h) per al seu tercer títol mundial (2003 i 2007), mentre que Dinamarca s’haurà de conformar a competir pel bronze. La portera danesa Althea Rebecca Reinhardt, amb onze aturades, ha estat escollida la jugadora més valuosa del partit.

L’equip escandinau ha començat amb les idees més clares. La seva defensa d’anticipació ha incomodat l’atac gal i amb ràpides transicions ha marcat la pauta durant tota la primera meitat. Ni un pilotada a la cara a la portera Althea Rebecca Reinhardt, que l’ha deixat momentàniament grogui, ni l’exclusió d’Anne Mette Hansen (5’) han impedit que Dinamarca obrís una bretxa de 4 gols (4-8) superat el primer quart d’hora de joc. Un parell d’intervencions de mèrit de Laura Glausser sota els pals –ha aturat un penal a Simone Catherine Petersen amb el rellotge a zero– han propiciat que França retallés diferències i arribés al descans amb només dos gols de desavantatge (10-12).

En els 9 primers minuts després de la represa s’ha mantingut la mateixa tònica i el tècnic francès s’ha vist obligat a demanar temps mort quan el conjunt danès s’ha tornat a escapar de 4 gols (13-17). La defensa 5-1 de les gales i dues exclusions consecutives de les escandinaves han donat aire a la campiona olímpica, que ha anat guanyant terreny al seu rival i ha empat el duel poc després del minut 50 (20-20). La semifinal entrava en una nova dimensió. L’equilibri s’ha mantingut fins al final, però França ha tingut més ofici, ha arribat més sencera als últims minuts i amb el quart gol de Pauletta Foppa ha segellat l’accés a la seva sisena final.