Les ‘bleu’, ‘in extremis’

1a semifinal. La selecció francesa reacciona a última hora i capgira un partit que Dinamarca té sota control durant més de 50 minuts amb una gran defensa d’anticipació i ràpides transicions

França 23 Dinamarca 22

FRANÇA:Glauser i Garleux (p.s.); Nocandy (3), Toublanc (3), Valentini (1), Pineau (3 p.), Lassource (1), Zaadi (3), Ugolin, Flippes (1), Kanor, Horacek, Edwige, Foppa (4), Nze Minko (3) i Granier (1)DINAMARCA:Reinhardt i Toft; Pedersen (1), Hansen (4, 3 p.), Heindahl (2), Haugsted (5), Bohme, Tranborg, Jorgensen (2), Jensen (2), Burgaard (1), Petersen (1p), Hojlund (3), Friis, Iversen (1) i Moller.PARCIALS:1-1, 2-4, 4-7, 6-10, 8-11, 10-12; 13-15, 14-17, 15-18, 18-20, 21-21 i 23-22.ÀRBITRES:Álvarez i Bustamante. Exclusions: Edwige; i Pedersen, Hansen, Tranborg i Jensen.PÚBLIC:3.150 espectadors.

La selecció francesa va necessitar 57 minuts per capgirar la primera semifinal a Granollers, que el combinat danès va tenir sota control amb una gran defensa d’anticipació i ràpides transicions. Un gol de la pivot Pauletta Foppa a 2:17 per al desenllaç va trencar l’equilibri en els últims minuts i va donar el bitllet de la final a la selecció bleu, que aspira a la seva tercera corona mundial (2003 i 2007). L’equip escandinau havia començat amb les idees molt més clares i va impedir que França jugués amb comoditat durant tota la primera meitat (10-12) i a l’inici de la segona (13-17). Una defensa 5-1, amb Nze Minko com a jugadora més avançada, va ser el punt d’inflexió per al canvi de dinàmica i perquè el conjunt gal comencés a guanyar terreny al rival. França va empatar el duel en el minut 50 i en el tram final va arribar més sencera que Dinamarca, que s’haurà de conformar a lluitar per la medalla de bronze.