Noruega supera Espanya amb autoritat (27-21) i es guanya l’accés a la final del mundial de Granollers

L’equip estatal, tot i que al descans empatava a 11, ha fet massa concessions (16 pèrdues) contra un rival del potencial ofensiu del conjunt nòrdic

La selecció noruega s’ha tret l’espina de la semifinal de fa dos anys i s’ha guanyat l’accés a la final del mundial de Granollers després de vèncer clarament al combinat espanyol per 27-21. L’equip nòrdic, que a Kumamoto havia perdut contra Espanya per 22-28, ha controlat el ritme de joc des de l’inici, tot i que al descans el resultat ha estat d’empat a 11. Després de la represa, Espanya ha estat lluny de la seva millor versió, tant en defensa com en atac, i ha fet massa concessions contra un rival del potencial ofensiu de les campiones europees. La final, doncs, serà diumenge entre les dues grans favorites, Noruega i França (17.30 h), mentre que Espanya es jugarà el bronze amb Dinamarca (14.30 h).

Després d’uns primers minuts marcats per les defenses, amb Cesáreo i Gassama en l’eix de la rereguarda hispana, l’equip víking s’ha anotat un primer parcial de 6-3. El conjunt amfitrió s’ha encallat en atac i José Ignacio Prades ha demanat temps mort per reclamar més valentia i continuïtat a les seves jugadores en el balanç ofensiu. La reacció, però, ha tornat a arribar a partir de la defensa, amb un 5-1 amb la jove Paula Arcos com a jugadora més avançada. Gassama ha forçat el primer penal a favor de l’equip estatal, que ha començat a entrar en ritme de partit. La primera línia ha pogut per fi connectar amb les pivots i així han arribat també les dues primeres dianes de Cesáreo. La defensa local ha pogut recuperar un parell de pilotes i sortint al contraatac ha segellat la primer part amb empat a 11 i tot obert amb vista a la segona meitat.

Després de la represa, Noruega ha posat la directa aprofitant les pèrdues de pilota de l’equip espanyol (15-12). El conjunt de Prades ha tingut una tímida reacció (15-14), però li ha faltat continuïtat. L’equip nòrdic, en canvi, no perdonava i responia a les concessions locals amb transicions de vertigen. Mork anava ampliant el seu compte golejador (8) i Prades ha demanat un altre temps mort quan les noruegues ja dominaven per 6 gols de renda (22-16). Restaven 11 minuts de joc, però Espanya no ha pogut canviar la dinàmica. La portera Katrine Lunde (13 aturades i jugadora més valuosa) ha aparegut en el moment oportú per frustrar qualsevol possibilitat de reacció hispana.