Noruega es treu l’espina

Mundial. La selecció ‘vikinga’ es pren la revenja de Kumamoto i deixa Espanya fora de la final de Granollers, aprofitant les nombroses concessions locals i exhibint tot el seu potencial ofensiu

Noruega 27 Espanya 21

NORUEGA:Lunde; Kristiansen (3), Mork (8, 4 p.), Bredal (1), Aune, Brattset (7), Solberg-Isaksen (3) –set inicial–; Solberg (p.s.), Reistad (3), Hegh, Ingstad, Herrem, Jacobsen (1), i Aardahl.ESPANYA:Navarro; Martín (2, 1 p.), Cesáreo (2), Gutiérrez (3, 1 p.), Gassama, Rodríguez, Barbosa (5), –set inicial–; Castellanos (p.s.), Campos (1), Arderius (1), Etxeberria (1), López (1), Fernández (1), Hernández (1), Espínola, Arcos (3).PARCIALS:1-1, 3-3, 6-3, 7-5, 9-7, 11-11; 14-12, 16-14, 20-16, 22-16, 24-17 i 27-21.ÀRBITRES:Merz i Kuttler. Exclusions: Herrem (25’), Aardahl(49’) i Brattset (49’), per part de Noruega; i Cesáreo (31’) i Arderiu (37’), per part d’Espanya.PÚBLIC:Uns 3.000 espectadors.

La trajectòria triomfal de la selecció espanyola en el mundial va topar amb el dream team noruec, que va fer valer tot el seu arsenal ofensiu per guanyar-se l’accés a la final de demà a Granollers i, de passada, treure’s l’espina de fa dos anys a Kumamoto, quan va perdre en les semifinals contra l’aleshores equip de Carlos Viver (22-28). El conjunt espanyol era conscient que havia de fer un partit rodó per tombar el poderós conjunt viking i ahir va quedar molt lluny de la seva millor versió, tant en defensa com en atac. Amb protagonisme de les catalanes Eli Cesáreo i Kaba Gassama, encara va resistir fins al descans (11-11), però després de la represa va fer massa concessions (16 pèrdues) per capgirar el domini noruec. El títol mundial, doncs, es resoldrà demà entre els dos grans favorits, Noruega i França (17.30 h per E3), mentre que Espanya lluitarà per la medalla de bronze amb Dinamarca (14.30 h, E3).

En la posada en escena, i després d’uns primers minuts marcats per les defenses, amb Cesáreo i Gassama en l’eix de la rereguarda hispana, l’equip viking es va anotar un primer parcial de 6-3. El conjunt amfitrió s’havia encallat en atac i José Ignacio Prades va demanar temps mort per reclamar més determinació i continuïtat a les seves jugadores en el balanç ofensiu. La reacció, però, va tornar a arribar a partir de la defensa, amb un 5-1 i la jove valenciana Paula Arcos com a jugadora més avançada. Gassama va forçar el primer penal a favor de l’equip estatal, que va començar a entrar en ritme de partit. La primera línia va poder per fi connectar amb les pivots i així van arribar també les dues primeres dianes de Cesáreo. La defensa local va poder recuperar un parell de pilotes i sortint al contraatac va segellar la primera part amb empat a 11, i tot obert amb vista a la segona meitat.

Festival noruec

Després de la represa, Noruega va posar la directa, aprofitant les pèrdues de pilota de l’equip espanyol (15-12). El conjunt de Prades va tenir una tímida reacció (15-14), però li va faltar continuïtat. Va ser un miratge. L’equip nòrdic, en canvi, no perdonava i responia a les concessions locals amb transicions de vertigen. Mork anava ampliant el seu compte anotador –va arribar a vuit gols– i Prades va demanar un altre temps mort quan les noruegues ja dominaven per sis gols d’avantatge (22-16). Encara faltaven 11 minuts de joc, però Espanya no va trobar la fórmula ni va tenir capacitat per canviar la dinàmica. L’equip espanyol fins i tot va disposar d’una doble superioritat, però aleshores va aparèixer l’enorme portera Katrine Lunde, que amb tretze aturades va ser escollida la jugadora més valuosa de la semifinal. Lunde va frustrar l’última possibilitat d’Espanya per enganxar-se al partit i va acabava rendida a l’evidència.

LES REACCIONS

Hem comès moltes errades, sobretot a l’inici del segon temps, però mai hem donat el partit per perdut
José Ignacio Prades
seleccionador espanyol

LA DADA

L’equip està empipat; és normal. Però ens hem de recuperar perquè volem una medalla
Sílvia Navarro
PORTERA DE LA SELECCIÓ ESPANYOLA

LES CATALANES

13
aturades
va fer la portera noruega Katrine Lunde, que va ser escollida la jugadora més valuosa del partit.
Eli Cesáreo (2 gols) i Kaba Gassama van tenir més protagonisme en la primera part