Noruega , campiona del món a Granollers (22-29)

Noruega és la campiona del món per quart cop amb la victòria contundent sobre França, la campiona olímpica que després de dominar la primera meitat (16-10) ha vist com les nòrdiques li capgiraven el marcador de manera contundent i la deixaven KO amb Solberg fent molt petita la porteria (5 gols francesos fins l’últim minut de la segona meitat).

Dos gols seguits de Foppa al minut 20 des del pivot han permès França trencar l’intercanvi de cops inicial (9-7) i, després de temps mort de Noruega, la 5-1 deixava sense arguments l’equip nòrdic, que es passaria quasi 8 minuts sense marcar (12-7). Noruega ha tingut una doble superioritat al final de la primera meitat però el 80 per cent en el llançament francès feia que el marge augmentés (16-10) fins una sèrie d’exclusions per fer malament els canvis que afavoria Noruega (16-12).

Noruega ha fet un 0-4 a l’inici de la segona meitat amb el què situava l’empat a 16 amb el 0-6 comptant el final de la primera meitat. El 18-19 ha estat el primer avantatge noruec al minut 6 i Oftedal donava la màxima a les vermelles (19-21) i Brattset amb una menys (19-22) noquejava França, que havia d’aturar el partit quan Mork foradava la seva porteria amb l’esquerra (20-23 41’).

França ha demanat el seu últim temps mort perquè era incapaç de sumar a 17 minuts i Solberg aturava el primer llançament i s’erigia clau abans que Mork fes el 20-24 de penal en l’inici d’una superioritat (20-25 a 11 minuts). Flippes al contraatac ha trencat la sequera (21-26) després de més d’11 minuts en blanc de França i amb el partit ja resolt.