Remuntada d’or Granollers

Handbol. Quart títol mundial de Noruega, que malgrat veure’s 6 gols avall en la primera part (14-8 i 16-10) és capaç de capgirar el marcador i deixar la campiona olímpica, França, KO

França 22 Noruega 29

FRANÇA:Glauser; Toublanc (1), Flippes (2), Zaadi (2), Nze Minko (2), Lassource (2), Foppa (3) –set inicial–; Darleux (ps), Nocandy (1), Valentini, Pineau (4p), Sercien Ugolin (2), Kanor, Horacek (1), Edwige i Granier (2).NORUEGA:Lunde; Jacobsen (1), Kristiansen (2), Brattset (5), Aardahl, Sanna Solberg (2), Oftedal (5) –set inicial–; Silje Solberg (ps), Reistad (6), Arntzen, Mork (5, 2p), Aune (3), Ingstad, Hogdahl, Herrem i Breistol.PARCIALS:2-1, 4-3, 6-5, 8-7, 12-8, 16-12; 18-17, 19-22, 20-23, 20-26, 21-27, 22-29.ÀRBITRES:Alpaidze Viktoriia i Berezkina Tatiana (Rússia).Dos minuts:A Nocandy, Toublanc, Nze Minko i Granier i a Kristiansen, Sanna Solberg i Aardahl.

Els 4.300 espectadors que hi havia al Palau Olímpic podran explicar tota la vida, i fins a la sacietat, com d’espectacular va ser la remuntada amb què Noruega va guanyar per quart cop el mundial femení contra França, campiona olímpica i que semblava tenir la final sota control en la primera meitat (14-8 i 16-10). Un seguit d’exclusions en els minuts previs al descans donaven aire a la selecció nòrdica, que empata amb Rússia en el palmarès i que sortiria en la segona part com una piconadora: 0-4 i 4-11 en 11 minuts que deixava el títol encarrilat.

França va acabar KO, sense saber com contrarestar el joc noruec ni, menys encara, superar Silje Solberg, que acabaria amb un 50% d’efectivitat. Els dos temps morts seguits d’Olivier Krumbholz demostren la desesperació gal·la (20-23).

Noruega no va poder desplegar el seu joc de transició en l’inici i, després d’un primer intercanvi, dos gols seguits de Foppa en el minut 20 des del pivot (9-7) i la defensa 5-1 deixaven les vermelles quasi 8 minuts sense marcar (12-7). El 18-19 seria el seu primer avantatge en tot el partit, en el minut 6 de la segona meitat. Oftedal ampliava la diferència i, quan Brattset, amb una menys, feia el 19-22, el seleccionador francès aturava el partit per primer cop. Sis minuts després, el marcador seguia igual i, llavors, Solberg s’erigia com la bèstia negra francesa abans que Mork fes el 20-24 de penal en l’inici d’una superioritat (20-25 a 11 minuts). Flippes al contraatac trencava la sequera (21-26) després de més d’11 minuts en blanc de França i amb el partit ja resolt.