Handbol

Josep Pujadas deixa la presidència del BM Granollers

Handbol. L’exalcalde no es presenta a la reelecció del club vallesà i passa balanç d’una dècada en què s’han estabilitzat els dos equips en la màxima categoria i s’ha sanejat l’economia de l’entitat

Josep Pujadas tanca aquests dies una dècada al capdavant del BM Granollers (2011-21). L’exalcalde de la capital del Vallès Oriental va accedir a la presidència arran d’una crisi institucional i una situació econòmica molt delicada que posaven en perill la pervivència del club i la deixarà amb l’entitat en un bon estat de salut esportiva i amb els comptes sanejats, que no és poca cosa en temps de pandèmia. “Aquests deu anys m’han passat molt ràpid. Conèixer el club des de dins m’ha enriquit i per mi ha estat tot un honor ser el president d’aquesta entitat”, va confessar l’encara president, que ahir va passar balanç al mandat de la seva junta. En el procés electoral obert hi ha una única candidatura, amb alguns components de l’actual junta que es donaran a conèixer aquesta mateixa setmana, i que poden entrar en funcionament a partir del 13 de gener.

Un club formador

Pujadas va fer una completa exposició de la seva etapa a la presidència des del punt de vista esportiu, social i econòmic, però a mode de resum va ressaltar dos grans aspectes: “L’entitat s’ha estabilitzat perquè venia d’una crisi institucional, i s’ha redreçat una situació econòmica delicada que podia fer perillar seriosament el club. Durant aquests anys hem reforçat els valors i els trets que ens identifiquen com un club formador, tant d’esportistes com de tècnics.”

En l’àrea esportiva, Pujadas va destacar que el BM Granollers és des del curs 2014/15 l’únic club en l’àmbit estatal que té els seus dos primers equips, masculí i femení, a la màxima categoria, una circumstància que no s’havia produït mai abans en la història de la mateixa entitat vallesana. A més de consolidar els dos equips en la màxima categoria estatal, el president granollerí va recordar que, d’onze temporades, en nou s’han classificat per jugar competicions europees (set el masculí i dues el femení). També va subratllar que en la temporada en curs s’ha arribat fins a la xifra rècord de 34 equips del BM Granollers, amb una tendència a l’alça pel que fa al nombre de conjunts femenins (21 i 13 actualment). Durant aquesta dècada la junta de Josep Pujadas ha estat capaç de restablir el nivell patrimonial del club, que va heretar uns deutes estimats d’1.441.000 euros. En aquest sentit, l’inici del mandat va ser complicat perquè el 2012 es va haver de presentar un concurs de creditors i elaborar un primer pla de viabilitat amb l’objectiu d’anar revertint aquesta situació. El club va ser capaç d’anar eixugant aquest deute a partir dels excedents positius de cada exercici fins que va arribar la pandèmia. En tot cas, el 3 de setembre del 2021 es va aprovar un segon pla de viabilitat i, segons Pujadas, en les pròximes setmanes es posarà fi a tots els deutes heretats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)