Atletisme

Doble rècord mundial de 5 km en la Cursa dels Nassos de Barcelona

Els joves etíops Berihu Aregawi (12:49) i Ejgayehu Taye Hailu (14:19) tornen a situar la capital catalana en el mapa atlètic amb dos registres espectaculars

Els joves etíops Berihu Aregawi i Ejgayehu Taye Hailu han tornat a situar Barcelona en el mapa atlètic amb la consecució de dues plusmarques mundial de 5 km, amb 12:49 i 14:19 respectivament, durant la prova d’elit de la Cursa dels Nassos. Aregawi ha rebaixat en dos segons el rècord de l’ugandès Joshua Cheptegei (12:51), mentre que Taye ha esmicolat per 24 segons el registre de Beatrice Chepkoech (14:43).

La gesta d’Aregawi, de només 20 anys, ha estat espectacular perquè hagut de fer pràcticament tota la cursa en solitari, tot sol en la lluita contra el cronòmetre. El letó Serjogins, que havia estat quart en la cursa de 10 km, amb prou feines li ha pogut obrir camí durant els primers mil metres, però a partir d’aquí ha hagut d’afrontar tot sol la resta de la cursa, a un ritme de 2:34 el quilòmetre. El jove ugandès de 18 anys Peter Maru (13:30) i el neerlandès Mike Foppen (13:37) l’han acompanyat en el podi. El gironí Santiago Catrofe (CA Santa Cristina d’Aro) ha completat una gran cursa i ha rebaixat per un segon la seva plusmarca catalana (13:39) després de guanyar-li la partida a l’aragonès Carlos Mayo en l’esprint final, en la pugna per la sisena posició.

Ejgayehu Taye Hailu ha corregut molt més protegida, sempre rere del ritme marcat per Mourad el Bannouri i ha aconseguit sobradament el seu propòsit. El registre de Taye (14:19) rebaixa la plusmarca mundial de 5 km tant en proves mixtes (14:43 de Beatrice Chepkoech) com en curses exclusivament femenines (14:29 de Senbere Teferi). La segona classificada ha estat la sueca Meraf Bahta (15:04) i la tercera la terrassenca Carla Domínguez (JA Sabadell), que amb 15:51 ha rebaixat la plusmarca catalana d’Esther Guerrero (16:03), absent a última hora. També ha corregut per sota d’aquest registre Meritxell Soler (Avinent Manresa, 16:02).

LA DADA

Santi Catrofe (13:39) i Carla Domínguez (15:51) han rebaixat les plusmarques catalanes de la distància
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)