Handbol

L’europeu tampoc s’escapa de la pandèmia

Handbol. El blaugrana Cindric i Toni Gerona, el nou seleccionador de Sèrbia, han donat positiu i es perdran com a mínim tota la primera fase

Comencen els problemes per a moltes seleccions amb vista a l’europeu d’handbol, que comença el 13 de gener a Hongria i Eslovàquia. Entre els casos confirmats aquests darrers dies hi ha els del jugador del Barça Luka Cindric, una de les grans estrelles de la selecció croata, i el seleccionador de Sèrbia, Toni Gerona, que havia de debutar en un gran campionat internacional amb un combinat nacional que busca retrobar el seu camí en l’elit després d’una llarga travessia del desert. Al mateix temps la federació internacional ha confirmat que hauran de passar 14 dies des del moment que un jugador doni positiu abans no pugui tornar a jugar.

Croàcia ja sap que Cindric i la seva altra gran estrella, Duvnjak (Kiel), no podran jugar els partits de la primera fase, com tampoc ho podran fer els serbis Radivojevic i Cupara. Gerona també haurà de veure els primers partits per televisió. Tant Sèrbia com Croàcia estan enquadrats en el grup A a Szeged (Hongria).

Altres seleccions que han informat de casos positius aquesta setmana són la República Txeca, Montenegro, Portugal, Suècia i Eslovènia. L’augment de nombre de casos ja està afectant directament els partits de preparació. Alemanya i França han canviat el seu calendari per evitar els enfrontaments contra equips que ja tenen casos confirmats. Egipte, que havia de viatjar a Europa per jugar alguns amistosos, s’ha quedat al seu país després de detectar casos positius entre els membres de l’equip. A finals d’any ja s’havia anunciat la suspensió del campionat d’Àfrica pel temor a un contagi massiu entre els jugadors.

El Japó, a casa

La selecció espanyola, que dirigeix Jordi Ribera, prepararà l’europeu en el tradicional torneig d’Espanya, que comença a Conca amb un partit contra la selecció de l’Iran. Una de les seleccions que havien de competir en el torneig, l’equip del Japó, s’ha quedat al seu país per l’aparició d’alguns casos positius en l’últim test abans d’agafar l’avió.

PROTAGONISTA

Hem donat positiu quatre del cos tècnic i sis jugadors, és una situació fotuda per nosaltres
Toni Gerona
seleccionador de sèrbia
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)