Tennis

No vacunat Djokovic

L’innegable talent del número 1 ha resultat esquitxat per episodis com la pilotada a una jutgessa, la crítica a Simone Biles i ara la fal·lera antivacuna

Un jutge té la raqueta pel mànec mentre la seva família enarbora la bandera del victimisme i la llibertat

Una pilotada a una jutgessa de línia per un cop de geni que li va costar la desqualificació en l’obert del Estats Units. Els comentaris desafortunats quan Simone Biles va decidir no competir en els Jocs Olímpics per problemes de “salut mental”. Novak Djokovic va replicar que la pressió era un privilegi, però no va la saber suportar quan va estimbar dues raquetes perdent el bronze contra Pablo Carreño i va deixar penjada Nina Stojanovic en el doble mixt. O organitzar el Serbian Open en plena pandèmia sense mesures de seguretat quan encara no existien ni les vacunes. Les sortides de to del geni de Belgrad han anat creixent en els darrers temps al mateix ritme que la seva eficiència amb una raqueta a la mà i la seva popularitat, tot i els seus èxits esportius, van caient en picat. El serbi fa camí per convertir-se en el millor tennista de la història sota el barem dels títols de Grand Slam, però també s’està transformant en un personatge extremament polèmic que fa vessar rius de tinta amb les seves excentricitats i un caràcter variable, amb rebequeries evitables i actituds de mal entendre. La seva tossuderia de no voler-se punxar l’ha convertit en l’antivacunes més cèlebre de la humanitat i, malauradament, ha provocat un conflicte diplomàtic entre el govern de Sèrbia i el seu comitè olímpic i Austràlia, terra envoltada de mar que ha estat tradicionalment la destinació de molts emigrants del país balcànic, com es desprèn del rebombori que han generat les aparicions del número 1 en l’obert d’Austràlia i les mostres de suport que ha rebut al seu actual hotel de confinament obligatori, on també hi ha una trentena de persones que demanen asil polític, mentre un jutge decideix –diuen que dilluns– si el deporta o no. Djokovic rep el suport incondicional de la seva família, que enarbora la bandera de la lliberat i el victimisme, i que fins i tot va organitzar una roda de premsa a Belgrad –a la imatge–per pronunciar-se a favor seu i per denunciar una conxorxa judeomaçònica del govern australià. Els aussies no deixen entrar ningú al seu territori si no està vacunat. I punt. L’exempció que volia fer empassar l’obert d’Austràlia i que no s’ajusta a les permeses –problemes de salut greus o haver tingut covid-19 en els últims sis mesos– hauria provocat un enrenou que el govern dels antípodes, a la baixa en les enquestes, va detectar a temps, perquè l’hauria esquitxat de ple a la cara després d’haver demanat molts sacrificis als seus ciutadans, més que en molts altres països del món. Djokovic jugava la carta de la notorietat. Nou cops campió, número 1 i vencedor en les tres últimes edicions del primer Grand Slam del curs, confiava que podria acollir-se a una exempció quan no compleix els requisits. Un jutge té ara la raqueta pel mànec. El seu pare, exaltat, diu que el tenen presoner i diverses bestieses més. La llibertat individual s’acaba quan atempta contra la del veí i la transmissibilitat de la covid n’és un exemple paradigmàtic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)