Tennis

Djokovic vol fer valer que ja ha passat la covid per entrar a Austràlia

Presenta un document davant del tribunal que ha decidir si el deporta que justificaria l’exempció mèdica de vacunar-se

Novak Djkovovic no es rendeix en el seu objectiu d’entrar en territori australià i disputar l’obert del país (17-30 de gener). Els seus advocats mantenen que tenia dret a l’exempció mèdica que li va concedir el torneig perquè es va contagiar de la covid el mes passat, concretament el 16 de desembre. Així ho han fet saber en un document oficial lliurat al Tribunal del Circuit Federal de Melbourne, que dilluns decidirà en una vista que serà retransmesa en directe si Djokovic, retingut en un hotel de Melbourne, és finalment deportat del país. Haver passat la covid evitaria que el serbi, que no és partidari de vacunar-se, fos una font de perill, segons els advocats.

L’exempció mèdica va ser atorgada suposadament per metges de la federació australiana, l’estat de Victoria i els organitzadors de l’obert. “Djokovic va rebre el 30 de desembre una carta del director mèdic de Tennis Australia en què confirmava que rebia una exempció mèdica per vacunar-se ja que s’havia recuperat recentment de la malaltia.” El primer ministre del país, Scott Morrison, es manté ferm en la posició que no es poden fer excepcions i que no poden entrar al país persones sense la pauta completa de vacunació.

L’afer de Djokovic ha generat, a més, una crisi diplomàtica entre Sèrbia i Austràlia. El govern de Belgrad acusa les autoritats australianes de tractar “de forma vergonyant” el número 1 del món i nou vegades vencedor del torneig.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)