Tennis

Djokovic s’entrena a la Rod Laver Arena mentre espera la decisió del govern australià

Novak Djokovic ha completat avui la seva segona sessió d’entrenament mentre espera la decisió del ministre d’Immigració australià, Alex Hawke, que podria tornar a cancel·lar-li el visat tot i que un tribunal fallés a favor del tennista dilluns. El balcànic va pilotejar a la pista Rod Laver Arena, escenari en què va aixecar fins a nou títols de Grand Slam, amb el seu entrenador Goran Ivanisevic, segons unes imatges emeses pel canal públic ABC.

El serbi va aconseguir la vigília permís d’un tribunal australià per continuar al país malgrat no estar vacunat contra la covid-19 després de recórrer la revocació del visat, encara que el govern australià continua tenint potestat per expulsar-lo. El vigent campió, de 34 anys, va arribar dimecres passat a l’aeroport de Melbourne amb una exempció mèdica després de no vacunar-se contra la covid-19 i després d’assegurar que havia contret i superat el virus al desembre.

Les autoritats investiguen ara una possible mentida en els documents remesos per Djokovic sobre si havia viatjat a un altre país durant els 14 dies previs a l’arribada a Austràlia, procedent d’un vol que va sortir el dia 4 des d’Espanya i va fer trànsit a Dubai.

Per un altre costat, l’ATP ha fet un comunicat en què es reafirma a favor de les vacunes, en resposta a la polèmica desfermada pel cas Djokovic. Anteriorment, havia assenyalat que la situació era perjudicial per a tots els implicats i que entenia que “està clar que Djokovic creia que li havien donat una exempció mèdica que complica tots els requisits d’entrada.”

També s’ha pronunciat sobre el tema Amnistia Internacional, que ha remarcat que el tennis ha viscut “una petita part” dels abusos habituals del govern australià “en la seva vergonyosa política de refugiats”, afirma en un comunicat Graham Thom, expert en assumptes sobre refugiats de AI a Austràlia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)