Tennis

Djokovic, en compàs d’espera, admet “errors humans” en la seva declaració

El ministre d’Immigració del govern australià, Alex Hawke, que té la pilota a la teulada, encara no ha decidit si respectarà la decisió del jutge Anthony Kelly i permetrà que Novak Djokovic jugui l’obert d’Austràlia del 17 al 30 acollint-se a les exempcions i a pesar de no estar vacunat, o si aplicarà els seu poder especial per deportar el jugador. Mentre, Novak Djokovic ha admès que es van cometre “errors humans” en la seva declaració per entrar a Austràlia i en el fet d’haver concedit una entrevista a un mitjà tot i saber que estava amb covid-19, mentre el Govern australià medita sobre la seva possible deportació i demana més temps. Demà s’ha de fer el sorteig del torneig i la decisió hauria de ser imminent.

El Ministeri de l’Interior d’Austràlia, que investiga errors en la declaració de Djokovic per entrar al país, contempla una presumpta violació de les regles d’aïllament a Sèrbia i inconsistències en les dates de les proves per detectar el coronavirus, segons els diaris Sydney Morning Herald i The Age.

Aquest dimecres, la raqueta número u del món –que busca guanyar el seu desè títol a l’Open d’Austràlia i obtenir el seu 21è Grand Slam per superar els seus rivals Roger Federer i Rafael Nadal– va admetre haver acudit a una entrevista amb un mitjà francès el 18 de desembre, un dia després de conèixer que era positiu. “Em vaig sentir obligat a anar a l’entrevista amb L’Equipe per no deixar tirat el periodista, però vaig mantenir distància social i mascareta tot el temps, excepte durant les fotografies. En tornar a casa em vaig aïllar i vaig reflexionar”, va dir el serbi de 34 anys en un comunicat publicat a les seves xarxes socials. “Vaig cometre un error de judici i admeto que vaig haver de posposar la cita”, va assenyalar. També va explicar que va anar a dos esdeveniments, un de bàsquet un dia abans de la prova i un altre amb menors el 17 de desembre. “Era asimptomàtic i em sentia bé i no vaig rebre la notificació del meu test PCR positiu fins després d’aquest esdeveniment (amb joves)”, precisar Djokovic.

Al comunicat de Djokovic, també assenyala el seu agent per cometre involuntàriament un “error humà” en omplir el caseller sobre els viatges que va fer l’esportista en els 14 dies previs a l’arribada al país oceànic, en no declarar un desplaçament entre Espanya i Sèrbia. El número u del món va estar entrenant-se en unes instal·lacions a Sotogrande (Cadis), segons les seves xarxes socials, i va viatjar des de Màlaga cap a Austràlia, segons el president del Comitè Olímpic serbi, Borizadr Maljkovic. El tennista, que va volar el dia 4 de gener fent escala a Dubai, podria haver passat el Nadal a Belgrad, segons algunes fotos a les xarxes socials.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)