El CN Sabadell pren avantatge contra el CN Barcelona (10-12) en les semifinals de l’Euro Cup

L’equip cenebista s’ha sabut refer d’un tercer quart nefast, en què ha vist com els vallesans s’avançaven per 6-12 amb un parcial d’1-7

L’Astralpool CN Sabadell ha pres avantatge contra el CN Barcelona (10-12) en el seu camí cap a la final de l’Euro Cup i tindrà la possibilitat de rematar la feina a Can Llong, el pròxim 9 de febrer. El partit de la Nova Escullera ha estat boig, amb diferents alternatives (1-3, 4-2, 1-7 i 4-0). L’equip vallesà ha encarrilat l’eliminatòria amb un espectacular tercer quart. El conjunt cenebista ha tocat fons, però ha tingut el mèrit de sortir del pou i veure la llum en els últims minuts que deixen la semifinal oberta. Els màxims golejadors del duel han estat Marc Valls (4) i Roger Tahull (3), pels locals, i Bernat Sanahuja (3) i Kanstantsin Averka (3), pels visitants.

Pressionant de valent en defensa i més clarivident en atac, l’equip vallesà s’ha apuntat el primer parcial (1-3). El CN Sabadell s’ha avançat amb dues dianes de Bernat Sanahuja i Dusan Banisevic, dos dels jugadors que havien estat positius per la Covid-19, i un tercer de Kanstantsin Averka en una badada local. Pels amfitrions, només ha pogut veure porteria Roger Tahull en una gran acció des de la boia. En el segon quart les tornes han canviat. El conjunt cenebista ha fet un pas endavant en defensa i en atac ha sabut treure profit de les accions de superioritat, amb Tahull marcant territori des dels 2 metres, i Marc Valls en dos llançaments calcats. Pel CN Sabadell han marcat Sanahuja i Fran Valera que deixaven el resultat en taules (5-5) abans d’afrontar la segona meitat.

Després de la represa, l’equip de Quim Colet ha posat la directa i amb les accions de murri de Gonzalo López-Escribano i un penal forçat per Sanahuja i executat per Sergi Cabanas s’ha avançat amb un inquietant 5-8. L’equip de Víctor González ha agafat oxigen amb una diana d’Abel Ramon en superioritat, però a l’equip vallesà li anava tot de cara i a pràcticament gol per minut ha fet un autèntic estrip en la defensa local amb un contundent parcial d’1-7 que deixava el partit sentenciat (6-12). Tocat en l’orgull, el CN Barcelona encara no havia dit l’última paraula. Ha sabut reaccionar a temps i maquillar el resultat amb un parcial final de 4-0 i un Mario Lloret gegantí sota els pals. El capità Pere Estrany ha marcat el camí i Valls, per partida doble, i Adrià Delgado han aprofitat les superioritats per segellar el 10-12 final.

El Palerm-Ortigia, ajornat

L’altra semifinal programada entre el Palerm i l’Ortigia s’ha hagut de suspendre pels nou positius per Covid-19 en el conjunt visitant i la LEN haurà de fixar una nova data.