Espanya segella una soferta victòria en el debut en l’europeu contra la República Txeca (28-26)

Les 17 aturades de Tomas Mrkva han impedit que l’equip de Jordi Ribera, amb set jugadors catalans, hagi guanyat per una diferència més àmplia

La selecció espanyola ha segellat una soferta victòria contra la República Txeca (28-26) en el seu debut en l’europeu d’Hongria i Eslovàquia. L’equip de Jordi Ribera, que defensa la seva doble corona continental en ple relleu generacional, ha portat gairebé sempre la iniciativa, però s’ha trobat en el porter Tomas Mrkva (17 aturades) com a principal opositor. Els set jugadors catalans de la selecció espanyola ha entrat en la convocatòria i han tingut la seva dosi de protagonisme. En atac, han destacat Aleix Gómez (4 gols, 3 de penal), Adrià Figueras (3) i Antonio García (3).

L’equip espanyol no s’ha trobat còmode en l’inici de partit. A partir de la defensa i amb grans intervencions de Gonzalo Pérez de Vargas, el conjunt de Jordi Ribera ha anat guanyant ritme de joc i amb una acció individual del debutant Ian Tarrafeta ha pres la iniciativa en el resultat (5-4). La selecció estatal ha sabut treure profit de les superioritats i amb una defensa 5-1, amb Aitor Ariño com a avançat, ha recuperat pilotes i ha ampliat la renda fins als 4 gols (9-5). L’intercanvi de cops, amb l’efectivitat d’Eduardo Gurbindo i Adrià Figueras, s’ha mantingut fins al descans (14-11).

En els primers minuts després de la represa, Tomas Mrkva s’ha convertit en el protagonista. El conjunt de Ribera trobava bones situacions en atac, però el gegantí porter txec ha abaixat la persiana i ha impedit que obrís escletxa en el resultat. Una doble exclusió txeca ha propiciat altre cop una renda de 4 gols (20-16), amb Gurbindo (6 gols) com a braç executor. Però la República Txeca no es donava per vençuda i tornava a retallar diferències a la mínima expressió (20-19). Els gols d’Agustín Casado i Ferran Solé han donat aire a l’equip espanyol que no ha perdut en cap moment la iniciativa en el marcador. L’equip txec se l’ha jugat en el tram final amb els atacs amb set jugadors, però dues dianes d’Antonio Garcia i una d’Ángel Fernández han segellat la victòria per un ajustat 28-26.