Tennis

Un serial digne de Netflix

Obert d’Austràlia. El govern, els advocats de Djokovic i la justícia del país converteixen la prèvia del primer Grand Slam de la temporada en un xou mediàtic sense precedents

Les peripècies de Novak Djokovic des que va entrar, no sense dificultats, a Austràlia per l’aeroport de Melbourne amb la intenció de defensar el seu títol en el primer Grand Slam de la temporada tenen els aficionats i els mitjans en suspens, com si ho estigués filmant Hitchcock, per saber com acabarà una història mai vista en l’esport professional. Djokovic, que hauria de debutar demà contra el seu compatriota Kecmanovic, i el seu equip legal fan els possibles per evitar el drama final de la deportació. El serbi aspira a ser el primer jugador a arribar al nombre de 21 títols de Grand Slam, el mateix objectiu que Rafa Nadal, que ha criticat sense embuts la decisió de Djokovic de no vacunar-se, que és l’origen de tot plegat.

Segona detenció

El penúltim capítol va ser el de la detenció de l’ídol serbi –amb imatges captades per mitjans– per portar-lo un altre cop a l’hotel de Melbourne on les autoritats reuneixen molts immigrants en situació irregular en espera de la decisió judicial que el podria deportar. També es parla d’un possible càstig de tres anys sense entrar al país. Però això probablement no s’acabarà aquí. Els advocats del jugador, que fa temps que temen el pitjor, podrien apel·lar a instàncies superiors mentre que el govern fa els possibles perquè Djokovic sigui expulsat del país seguint la política de tolerància zero respecte als no vacunats i més tractant-se d’un personatge d’aquest perfil, ja que la seva victòria, fora de la judicial, a la pista podria donar ales al negacionisme.

Divendres el ministre d’Immigració va cancel·lar el visat del jugador per segon cop. La posterior detenció l’ha deixat sense poder-se entrenar hores abans del seu teòric debut. Djokovic defensa que va rebre una exempció mèdica de vacunar-se per part del torneig. A la duana les autoritats van decidir que aquest permís li permetia jugar però no entrar al país. El van detenir durant vuit hores. Quan semblava que seria deportat un jutge federal li va donar la raó. El tennista va ser alliberat i centenars de seguidors serbis i també negacionistes ho van celebrar fora del ’hotel.

El ministre d’Immigració, Alex Hawke, no va donar per perduda la batalla legal. “Considero que la seva presència al país posa en perill la salut de la nostra comunitat.” També s’ha posat en dubte, amb proves documentals, la tesi de Djokovic, que va passar la infecció al desembre abans de viatjar al país. Les enquestes en els mitjans són favorables a la deportació del tennista, però els seus advocats asseguren que els protocols sanitaris impedeixen que algú corri perill i que el sentiment antivacunes a Melbourne és molt minoritari i que, per tant, és difícil. que la participació de Djokovic ho pugui canviar.

EL REPTE

Djokovic i Nadal aspiren a ser el primer jugador a arribar als 21 Grand Slams

Bolsova i Masarova, KO a la prèvia

Les tennistes catalanes Aliona Bolsova i Rebeka Masarova no han superat la prèvia i no estaran en el quadre final d’Austràlia al costat de Paula Badosa. Ambdues van arribar a l’eliminatòria decisiva després de dues victòries prèvies. Bolsova va cedir contra l’eslovaca Viktoria Kuzmova (6-2 i 7-5) i Masárová ho va fer contra la corea Su Jeong Jang (6-2 i 6-3). En el quadre principal Badosa debutarà demà contra la jugadora local d’origen croat Ajla Tomljanovic, 45a de la WTA. En el quadre masculí el mataroní Albert Ramos debutarà dimarts en el quadre individual contra l’argentí Sebastián Báez, número 95 del món. Si Djokovic finalment no pot jugar el primer cap de sèrie serà el rus Daniïl Medvédev, l’home que va impedir al serbi guanyar el Grand Slam el 2021 després de derrotar-lo en la final de l’obert dels EUA.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)