Atletisme

Mechaal venç els 10K de la Platja d’en Bossa amb 27:50, segona millor marca estatal

El català Adel Mechaal ha aconseguit aquest diumenge la victòria a la segona edició dels 10K Platja d’en Bossa amb la segona millor marca espanyola de la història (27:50), a només dos segons del rècord estatal que va establir l’aragonès Antonio Abadía a la cursa de Laredo 2019 i establint un nou rècord de Catalunya de la distància superant els 28:09 que tenia Ayad Lamdassem des del 16 de maig de 2010 a Manchester. El migfondista de Palamós, cinquè a la final olímpica de 1.500 de Tòquio 2020, s’ha imposat a l’etíop Berihun Yerga, segon amb un temps de 28:06, i a l’aragonès Carlos Mayo, tercer amb 28:07.

Mechaal, que s’ha mostrat “feliç per la victòria”, ha explicat que davant la falta de llebres a la prova, ha sortit amb Carlos Mayo i Antonio Abadía a ajudar-se “un quilòmetre cadascun” i que han demanat ajuda també a l’atleta etíop “però li interessava la victòria i no córrer ràpid”. “És totalment lícit el que ha fet, cadascú té la seva estratègia de carrera, però volíem que a Eivissa, en aquest circuit espectacular, fer un rècord d’Espanya. Esperem tornar l’any vinent i intentar batre’l perquè el circuit és immillorable”, ha destacat Mechaal. El català ha assenyalat que amb el nou registre, la carrera d’Eivissa serà considerada com la “tercera millor” al costat de València i Laredo, els tres únics llocs on s’han aconseguit registres per sota dels 28 minuts: “Això vol dir que el circuit és molt planer, molt ràpid, tot i que cal polir alguns detalls”, ha afegit Mechaal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)