Atletisme

El gran salt de McGrath als 20 km

Atletisme. El jove marxador gavanenc de 19 anys s’estrena en la distància amb el títol de campió català absolut al Vendrell i una nova millor marca de la competició (1h23:50)

El jove gavanenc de 19 anys Paul McGrath (Cornellà Atlètic), l’última perla de la marxa atlètica al Baix Llobregat, es va estrenar en la distància dels 20 km per la porta gran. Al Vendrell, va segellar el seu primer títol català absolut i sub-23 amb un nou rècord de la competició (1h23:50). Feia més d’una dècada que cap marxador català trencava la barrera d’1h24 en la distància. Els últims a aconseguir-ho havien estat el ja retirat Jesús Ángel García Bragado (1h23:00), el 20 de juny de 2009 a la Corunya, i José Antonio González Cobacho (1h23:23), el 14 d’abril del 2007 a Rio Maior. Tota una referència per al jove valor de la marxa catalana, que l’estiu passat va assolir el títol europeu a Tallinn i la medalla de bronze en el mundial de Nairobi en els 10 km marxa de la categoria sub-20. El segon classificat al Vendrell, Mario Viñas, el dominador de les tres últimes edicions, va quedar a més de 5 minuts (1h28:58).

En la prova femenina, absent l’olímpica Raquel González, Mar Juárez (Avinent Manresa) va complir els pronòstics i va segellar el segon títol català –l’anterior era del 2017– amb un registre de 1h37:05.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)