Becaina de 50 minuts a Bratislava

Handbol. Espanya es desperta a temps i supera Bòsnia i Hercegovina després d’un primer temps molt fluix (14-12)

Bòsnia i Hercegov. 24 Espanya 28

BÒSNIA I HERCEGOVINA:B. Buric; Peric (4), Herceg (4), Terzic, Karacic (6), Vranjes (1), Dragnic (2) –set inicial–; Bojic (p.s.), Vuksic (1), S. Buric (2), Faljic, Prce (3), Hamidovic (1), Lukic i Kesckic.ESPANYA:Sergey (1); Peciña, Maqueda (2), Casado (7, 1 p.), García (1), Ariño (2), Odriozola (3) –set inicial–; Gonzalo (p.s.), Gurbindo (1), Solé (2), Figueras (3), Cañellas, Gedeón, Tarrafeta, Sánchez-Migallón (2) i Márquez (4, 1 p.).PARCIALS:2-2, 4-5, 7-7, 10-9, 12-10, 14-12; 17-14, 18-17, 20-20, 22-23, 23-25 i 24-28.ÀRBITRES:Lah i Sok. Exclusions: Vranjes (1’ i 58’), S. Buric (25’), Keskic (45’) i Terzic (53’), per part de Bòsnia i Hercegovina; i Sánchez-Migallón (47’ i 56’), per part d’Espanya.

Amb la classificació per a la segona fase de l’europeu i el lideratge de grup assegurat, la selecció espanyola es va encomanar del ritme pausat de Bòsnia i això va estar a punt de costar-li un disgust. L’equip de Jordi Ribera va necessitar gairebé 50 minuts per prendre el comandament d’un partit en què no es va aplicar amb la intensitat defensiva que es requeria. Amb vista a una segona fase de màxima exigència, el tècnic sarrianenc havia donat descans a Rodrigo Corrales, Ángel Fernández i Aleix Gómez, i va donar l’alternativa a Sergey Hernández, Kauldi Odriozola i Chema Márquez. Precisament, el lateral madrileny del Fraikin BM Granollers va ser un dels destacats i amb la seva determinació, i quatre gols, va exercir de desembussador en el tram final del partit. L’equip espanyol començarà la segona fase amb dos punts al seu caseller. Dijous jugarà contra Alemanya o Polònia, que avui es disputen el lideratge del grup D, i divendres contra Rússia, el sorprenent primer classificat del grup F.

Tot i que amb diferències mínimes, l’equip espanyol va anar a remolc del rival durant tota la primera meitat. La defensa era tova. I sense intensitat facilitava l’altíssima eficàcia del conjunt balcànic, que amb els llançaments des de la primera línia o amb accions del pivot va arribar fins al 78%. Ribera va apostar per la defensa 5-1 en el tram final i reclamava joc col·lectiu en atac, però no va poder capgirar la dinàmica de la primera meitat (14-12). En el segon temps, el tècnic català insistia amb la defensa 5-1, però no acabava de funcionar davant el cert desordre i anarquia ofensiva del rival (20-17). Ribera va tornar a moure fitxa. Va recuperar la disposició 6-0 i va donar entrada al blaugrana Gonzalo Pérez de Vargas sota els pals. A partir de la defensa, i amb la mobilitat de Figueras i Casado, i la determinació de Márquez en atac, va anar guanyant terreny al rival. Bòsnia i Hercegovina va intentar neutralitzar la remuntada amb atacs amb set jugadors, però va arribar al desenllaç molt justet de forces i d’idees. Espanya ja havia posat la directa i amb un parcial final de 4-11 va segellar el tercer triomf en tres partits de la primera fase.