Tennis

Alizé Cornet sorprèn Garbiñe Muguruza en l’obert d’Austràlia

La francesa de 31 anys Alizé Cornet (61a) ha semblat aquest matinada hora catalana tocada per una vareta màgica i ha eliminat Garbiñe Muguruza (3) per un doble 6-3 en una hora i 27 minuts. La campiona del Masters s’ha vist impotent per frenar l’allau de joc de Cornet, que s’ha exhibit sobretot amb el revés a dues mans i amb una gan velocitat i intuïció defensives que l’han catapultat davant de la subcampiona del 2020 i una de les grans favorites de la present edició. Cornet, que mai ha superat els vuitens d’un Grand Slam, se les haurà en la tercera eliminatòria amb l’eslovena Tamara Zidansek (29).

De fet, el primer torn ha estat fatídic per a les primeres espases del quadre femení perquè, paral·lelament, l’estoniana Annet Kontaveit (6), finalista del Masters precisament davant de Muguruza, no ha pogut frenar la danesa de 19 anys Clara Tauson (39a) i ha caigut per 6-2 i 6-4. Malgrat la criba de favorites, la bielorussa Arina Sabalenka (2), paradigma de la potència i l’agressivitat a voltes massa esbojarrada, ha sabut reaccionat a temps davant de la xinesa Xinyu Wang i s’ha refet a un set advers després d’un inici dubitatiu, tal com li havia passat en el seu debut: 1-6, 6-4 i 6-2. La polonesa Iga Swiatek (7), campiona de Roland Garros 2020, per la seva banda, no ha tingut problemes davant de la sueca Rebecca Peterson: 6-2 i 6-2. La britànica de 18 anys Emma Raducanu (17), campiona de l’obert dels EUA, ha claudicat davant de la montenegrina de 19 anys Danka Kovinic (98a) per 6-4, 4-6 i 6-3.

En el quadre masculí, el grec Stéfanos Tsitsipas (4) ha superat l’argentí Sebastian Báez, el botxí d’Albert Ramos, per 7-6 (1), 6-7 (5), 6-3 i 6-4, mentre que el rus Andrei Rublev 5) ha vençut el lituà Ricardas Berankis per la via ràpida: 6-4, 6-2 i 6-0. El castellonenc Roberto Bautista (15) ha estat infinitament superior i ha fet fora en només 1h27 l’alemany de 38 anys Philipp Kohlschreiber: 6-1, 6-0 i 6-3. El veterà Andy Murray, cinc cops finalista del torneig, s’ha acomiadat contra el japonès procedent de la prèvia Taro Daniel per un triple 6-4.

Triomf de Bolsova

En dobles, la palafrugellenca Aliona Bolsvoa i la noruega Ulrikke Eikeri, han superat la primera eliminatòria contra la francesa Lechemia i la tennista dels Estats Units Neel per 6-4, 3-6 i 6-2.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)