Tennis

Medvédev fa camí i Rublev fa figa

Tennis. Obert d’Austràlia. Esmicola solvent Van de Zandschulp, mentre el seu compatriota sucumbeix a Cilic

El rus Daniïl Medvédev (2), cap de cartell en absència de Novak Djokovic, va tornar a fer una demostració de força en l’obert d’Austràlia. El campió de l’obert dels EUA va derrotar per 6-4, 6-4 i 6-2 el neerlandès Botic van de Zandschulp (57è) sense cedir cap servei i va salvar les tres escarransides oportunitats del seu rival. Un cop esbandit Nick Kyrgios en l’eliminatòria anterior, té el camí prou aclarit i mesurarà les forces en vuitens amb el nord-americà de 24 anys Maxime Cressy (70è). El rus persegueix dos somnis a Melbourne: el títol i el número u del tennis mundial. El seu compatriota Andrei Rublev (5), en canvi, va fer figa contra el croat de 33 anys Marin Cilic (27), que va consumar la sorpresa: 7-5, 7-6 (3), 3-6 i 6-3. Campió de l’obert dels EUA el 2014, Cilic va tancar el partit amb un ace, el 24è de la sèrie, i va confirmar un triomf de prestigi. Se les haurà en vuitens amb el canadenc Felix-Auger Aliassime (9), ahir botxí de l’anglès Daniel Evans, amb qui llueix un 3-0.

Un altre primera espasa que va reeixir és el grec Stéfanos Tsitsipas (4), que va vèncer el genial i a voltes desganat francès Benoit Paire: 6-3, 7-5, 6-7 (2) i 6-4. L’anècdota es va produir quan l’hel·lè no es va adonar que el partit s’havia acabat i es disposava a jugar un altre punt. El seu pròxim escull serà el nord-americà Taylor Fritz (20), que va posar fi al camí del castellonenc Roberto Bautista per 6-0, 3-6, 3-6, 6-4 i 6-3. Mentre, la parròquia local va gaudir del triomf d’Alex de Minaur (32) contra Pablo Andújar. El dia també va ser agraït per a l’italià Jannik Sinner (11), botxí del japonès Taro Daniel.

Cornet, la sensació

En el quadre femení, sempre deliciós per la qualitat i la imprevisibilitat, els primers torns de joc es van saldar amb remuntades èpiques. Sobretot la que va protagonitzar la francesa de 31 anys Alizé Cornet contra la polonesa Tamara Zidansek (29) –semifinalista de Roland Garros superant Paula Badosa en quarts–, que dominava per 6-4 i 4-1 i acaronava el bitllet de vuitens. Però la botxí de Garbiñe Muguruza, que juga a Austràlia des del 2006 i mai abans no havia arribat tan lluny, va certificar amb esforç, cames i caràcter un parcial de 7-0 i va girar la truita: 6-4, 4-6 i 6-2. La seva rival serà la reputada romanesa Simona Halep (14). La finalista el 2019 es va desfer de la montenegrina Danka Kovinic per 6-2 i 6-1 en 64 minuts.

Estava igualment entre les cordes la nord-americana Danielle Collins (27) –6-4 i 4-2 en contra–, però va ressorgir a temps contra la danesa de 19 anys i excampiona del torneig júnior Clara Tauson: 4-6, 6-4 i 7-5. De la mateixa manera, van segellar el passi la bielorussa Arina Sabalenka (2), que va remuntar contra la txeca Marketa Vondrousova (31) –4-6, 6-3 i 6-1–, i la polonesa Iga Swiatek (7), superior a la russa Daria Kasatkina (27): 6-2 i 6-3.

ALIONA BOLSOVA, A VUITENS DE FINAL DE DOBLES

En dobles, la palafrugellenca Aliona Bolsova i la noruega Ulrikke Eikeri van reeixir contra les txeques Bouzkova-Hradecka (10) –7-6 (3) i 6-3– i s’han plantat en els vuitens. Se les hauran amb la kazakh Danilina i la brasilera Haddad Maia.

LA DADA

41
dobles faltes
ha comès Sabalenka (2), que ja ha perdut tres sets i que, malgrat tot, és a vuitens.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)