Futbol sala

Ortiz i Lozano golegen en el debut d’Espanya contra Bòsnia (5-1)

Els dos jugadors del Barça i el porter Dídac Plana, entre els destacats de la selecció de Fede Vidal en l’estrena en l’europeu dels Països Baixos

La selecció espanyola ha imposat els galons en el seu debut en l’europeu dels Països Baixos amb una còmoda victòria contra Bòsnia i Hercegovina (5-1), que s’estrenava en la fase final d’un campionat continental. El colomenc Adolfo ha estat baixa perquè encara no s’ha recuperat de la covid-19.

Fede Vidal ha apostat per tres jugadors del Barça en el cinc inicial, amb el maresmenc Dídac Plana sota els pals i Sergio Lozano (1) i Carlos Ortíz (2) entre els jugadors de camp. Lozano ha tingut la primera oportunitat amb una doble rematada en el primer minut de joc. No ha fet falta esperar gaire més per veure el primer gol. Raúl Gómez (2’) ha rematat a boca de canó en una jugada iniciada per Dídac, i en què Ortíz i Mellado han combinat a la perfecció abans del xut final de l’ala de l’Inter. Raúl Campos (8’) ha aprofitat un regal de la defensa bòsnia per marcar el segon amb un xut ajustat a la base del pal. La pressió del conjunt espanyol feia estralls en el rival i en un contraatac Sergio Lozano ha estat a punt de marcar el tercer, però el seu xut s’ha estavellat al pal. L’equip balcànic ha retallat diferències amb la diana de Boškovic, que li ha guanyat l’esquena a Ortíz en una pilota llarga i ha superat a Dídac al segon intent (11’). Lozano havia perdonat en les dues primeres oportunitats, però en la tercera ha pogut cantar victòria. En un córner servit per Ortíz, Gómez li ha plantat la pilota i el capità blaugrana ha afusellat la porteria rival (17’) per segellar el 3-1 amb què s’ha arribat al descans.

La selecció de Fede Vidal ha deixat el duel pràcticament sentenciat als 56 segons després de la represa. Ortíz ha recuperat una pilota en un córner servit a la seva àrea i amb una combinació amb Lozano ha culminat un contraatac meteòric per signar la quarta diana del conjunt espanyol. La connexió entre els dos jugadors blaugrana també ha estat l’origen del cinquè gol. Recuperació de Lozano i segona diana (36’) del capità del combinat estatal, que als Països Baixos està disputant el seu setè europeu, que podria ser l’últim. Dídac ha intervingut en èxit en els intents del rival de tornar a connectar-se al partit i Esteban, l’altre català avui, ha disposat de minuts tant a la primera com a la segona meitat.

El pròxim compromís d’Espanya serà dimecres contra Azebaidjan (20.30 h).