Esquí

Núria Castán i Abel Moga, segons en el ‘Freeride World Tour’ a Vaquèira Beret

Els catalans Abel Moga (esquí) i Nuria Castán (snowboard) han acabat segons la primera prova del circuit mundial fora de pista, el Freeride World Tour (FWT), que s’ha diputat aquest dissabte a l’estació lleidatana de Vaquèira Beret. Per primer cop una d’aquestes cites desembarcava a Catalunya i a l’estat i Moga i Castán van pujar al podi, la del Baix Camp després de rebre una invitació dels organitzadors. El suec Max Palm, que també comptava amb una d’aquelles invitacions, s’ha imposat a l’esquí masculí amb una puntuació de 96.67, mentre que l’aranès Abel Moga ha sumat 93.33.

La mala sort ha estat per a l’altre català i també originari de la Vall d’Aran, Aymar Navarro, que partia com un dels aspirants al triomf en actuar a casa, però que ha caigut en el descens. Navarro ha arriscat molt, ja que va ser l’únic corredor que va escollir la segona de les portes de sortida que oferien els organitzadors, la més complicada, però no va poder completar el descens.

A l’esquí femení s’ha imposat la canadenca Olivia McNeill amb 80 punts i, a l’snowboard, la nord-americana Erika Vikander amb 74 punts, només set més que Castán. En aquesta darrera disciplina en categoria masculina, el triomf ho va aconseguir el nord-americà Michael Mawn amb 85 punts, mentre que l’espanyol Pau Riba es va quedar molt lluny amb 40,67.

La prova ha aplegat unes 4.500 persones a la zona destinada a públic davant de l’expectació que havia generat la participació de dos corredors locals. Al final de la competició, Abel Moga es va declarar “molt content i orgullós” de la seva primera participació al FWT a Vaquèira Beret.

Moga ha explicat que havia realitzat una baixada “molt completa” amb què volia tornar “tot el suport” que havia rebut “de la gent de casa”. “Per mi, ser aquí ja era un premi, però portar-me un segon lloc era una cosa impensable fa uns quants mesos”, va indicar, mentre que Aymar Navarro, malgrat la seva caiguda, va qualificar de “tot un somni” competir a la Vall d’Aran . Núria Castán, per la seva banda, ha agraït als organitzadors la invitació per disputar la prova i va destacar que “el fora de pista està creixent molt a Espanya”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)